PPEM și-a ales noul preşedinte a organizaţiei teritoriale Chişinău. Iată cine este acesta

DSC_6481
Foto:PPEM

Cea de-a doua conferinţă a organizaţiei teritoriale Chişinău a Partidului Popular European din Moldova (PPEM) a avut loc, ieri, 9 aprilie. În cadrul evenimentului a fost discutată activitatea reprezentanţilor partidului în cadrul CMC, a fost evaluat impactul campaniiilor lansate de PPEM în municipiul Chișinău, precum şi a fost aleasă o nouă conducere a organizaţiei.

Astfel, la conducerea organizaţiei teritoriale PPEM a fost ales consilierul municipal, Ruslan Codreanu, iar în calitate de vicepreşediţi – Ludmila Lupu şi Denis Lungul. „Deşi ne-am creat într-un timp deloc uşor pentru Republica Moldova, ne-am atins scopul iniţial de a fi aproape de cetăţeni, nu doar în campaniile electorale, dar şi zi de zi. Datorită campaniilor lansate de PPEM în suburbiile municipiului am identificat problemele reale ale cetăţenilor şi am depus peste 100 de interpelări la Primărie în vederea soluţionării acestora. Sunt sigur că împreună cu cetăţenii vom schimba spre bine lucrurile în municipiul Chişinău”, a declarat Ruslan Codreanu, după investirea sa în funcţie.

Privind poiziţia şi activitatea PPEM în CMC s-a expus şi Oazu Nantoi, vice-preşedintele partidului şi consilier municipal. „Noi am greşit când am mers pe linia semnării acordului cu Partidul Liberal. După aceea ne-am confruntat cu situţia când Primarul General şi consilierii PL au boicotat iniţiativele menite să minimalizeze nivelul corupţiei din Primăria Chişinău, să transparentizeze procesul de luare a deciziilor, să dezvolte Chişinăul. Astăzi, suntem liberi să propunem viziunea noastră şi, împreună cu cei care împărtăşesc ideile noastre, să schimbăm situaţia în capitală”, a spus Oazu Nantoi.

DSC_6572

 

Tot în cadrul conferinţei, s-a decis că fracțiunea PPEM va cere informaţii referitoare la managementul grantului oferit de BERD pentru reconstrucţia drumurilor din Chişinău, proces care la momentul actual este total netrasparent.

Victor Lutenco, consilierul municipal PPEM, a îndemnat membrii prezenţi în sală să informeze toţi cetăţenii din Chişinău şi să participe la dezbaterile publice lansate de PPEM pe subiecte de ineteres major precum calitatea transportului, carenţele din învăţământul preşcolar din municipiu şi problema animalelor de companie din capitală.

Organizaţia municipală Chişinau a PPEM numără 2.800 membri şi are, la momentul actual, 12 organizații primare în municipiu. În urma alegerilor locale din 2015, cinci membri ai PPEM sunt consilieri ai Consiliul Municipal Chişinău.

DSC_6715

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine