Facebook mărește securitatea comunicațiilor prin WhatsApp. Doar destinatarul va vedea mesajele

Whatsapp
Foto:wired.co.uk

Facebook lansează un unpade de securitate prin serviciul WhatsApp. Compania a anunțat că datorită acestui lucru mesajele vor putea fi accesate doar de expeditor și de destinatar informează Reuters, citat de agerpres.ro.

Necesitatea implementării noului serviciu a apărut în contextul dezbaterilor internaționale cu privire la cât de mult acces ar trebui să aibă serviciile de informații și de securitate ale statelor asupra diferitelor mijloace de comunicare online, în special după războiul în instanță dintre FBI și Apple.

În acest litigiu FBI i-a solicitat companiei Apple să decripteze un iPhone ce i-a aparținut unuia dintre autorii atacului armat din decembrie 2015, din orașul californian San Bernardino, considerat un act terorist, în care și-au pierdut viața 14 persoane. Această solicitare a fost respinsă de compania de tehnologie, însă până la urmă autoritățile americane au putut decripta informațiile și fără intervenția Apple.

Deși în acest context acest serviciu este binevenit, WhatsApp a început să dezvolte un sistem de criptare a mesajelor „end-to-end” încă de acum 2 ani. Începând de ieri, 5 aprilie, toate mesajele trimise prin WhatsApp, de orice fel ar fi ele, sunt criptate „end-to-end”, ceea ce înseamnă că responsabilii companiei nu vor putea să citească mesajele care circulă între utilizatori nici măcar la solicitarea forțelor de ordine.

Acest sistem funcționează în felul următor: singura persoană care-l poate citi este destinatarul sau membrii grupului în care postezi. Nimeni altcineva nu poate vedea acel mesaj. Nici infractorii cibernetici, nici hackerii, nici reprezentanții unor guverne opresive, nici măcar administratorii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine