AVI Moldova: Câștigă experiență și cunoaște tineri din diferite țări prin intermediul voluntariatului

10351244_728997703897536_7884436592022354360_n

AVI Moldova, ramură locală SCI (Serviciul Civil Internațional), vă invită să faceți cunoștință cu o varietate de oportunități de voluntariat precum proiectele pe termen scurt și cele pe termen lung. Proiectele pe termen scurt sunt numite „workcamps” (tabere de lucru). Dacă încă nu ați trăit o astfel de experiență, vă încurajăm să o faceți!

Ce reprezintă un „workcamp” (o tabără de lucru)? Este o formă unică de voluntariat, cu o durată de 2-3 săptămâni, care are menirea să reunească un grup de tineri din diverse țări. Astfel, împreună conviețuiesc, lucrează și se ajută reciproc pentru ca să răspândească fericire atât celor mici, cât și celor mari. Totodată, au ocazia să promoveze protecția mediului natural, sustenabilitatea, modul sănătos de viață, pacea și alte valori universale.

Dacă sunteți interesați să participați și vreți să aflați mai multe despre procedura de aplicare sau dacă mai multe informații despre proiecte, vă rugăm să ne expediați un mesaj la adresa placement@avimd.org.

În continuare vă prezentăm 3 proiecte la care ați putea participa:

Moravian countryside Spring (Cehia, 24 Aprilie – 07 Mai, 2016)

Tema: Viața comunitară
Tipuri de lucru:
Mediu înconjurător / Renovație, reconstrucție
Criterii de eligibilitate:
18 – 99 ani

Descriere: Primăvara aceasta, tabăra de lucru va avea loc într-un sătuc numit Tvarozna Lhota, situat în Munții Carpați Albi, pentru a XII-a oară consecutiv. Farmecul acestei regiuni se datorează tradițiilor sale folclorice și împrejurărilor naturale. La periferia satului activează ONG-ul local “INEX-SDA Bile Karpaty” responsabil de un mic centru, Cottage Travicna, destinat dezvoltării rurale și sustenabilității. De aceea, scopul acestei tabere constă în îngrijirea ariei Travicna și în colectarea plantelor pentru ceaiuri de ierburi.

Responsabilități: Voluntarii vor avea șansa să lucreze în cadrul muzeului în aer liber, să cosească fîn, să curețe, să planteze și să amenajeze spații speciale pentru copii. Totodată, voluntarii vor avea posibilitate să colecteze plante, care vor fi utilizate pentru producerea ceaiurilor locale de ierburi.
Tema de studiu: Primăvara în Moravia abundă în evenimente folclorice. Unul dintre ele este Armindeni (numită și Ziua Pelinului), care semnifică începutul primăverii. Astfel, acest proiect oferă oportunități voluntarilor să învețe despre producțiile locale, agricultura locală, istoria, tradițiile și potențialul acestei regiuni.

Acomodare: Voluntarii vor fi cazați într-o clădire din centrul satului. De aceea sunt încurajați să-și aducă sacul său de dormit. Vă rugăm să fiți pregătiți de condițiile căsuței, dat fiind faptul că este mică. Voluntarii își vor pregăti mesele împreună. Vă încurajăm să aduceți rețetele voastre preferate.

Wonder Mountains/Community Spirit (Federația Rusă, 28 Aprilie – 10 Mai, 2016)

Tema: Artă, cultură și istorie locală
Tipuri de lucru:
Construcție / Renovare, reconstrucție
Criterii de eligibilitate:
30 – 99 ani
Descriere:
ONG-ul InterAction Club se află în apropierea rezervației naturale Divnogorye. Scopul organizației constă în rezolvarea problemelor, obstacolelor ivite în cadrul micului sat prin implicarea voluntarilor.

Responsabilități: În funcție de factorul climatic, voluntarii vor avea sarcini atât afară, cât și în interior (repararea mobilei). Totodată, se va încerca implementarea ideilor creative (metal, lemn) ale voluntarilor întru decorarea artistică a caselor.

Acomodare: Voluntarii vor fi cazați în camere câte 3-4 în funcție de gen. Apa pentru duș se va încălzi de la soare. Voluntarii vor găti pentru ei înseși. În weekend-uri voluntarii vor avea ocazia să se recreeze (plimbări, excursii). Este important să aveți haine calde și un sac de dormit cald.
Cerințe: Scrisoare de Motivație. Ar fi bine ca voluntarii alergici să fie atenți – muncă fizică, mult soare, multe plante și ierburi. Vă rugăm să aveți cîte un sac de dormit și un spray protectiv.
Locație aproximativă: Divnogorye – un spațiu mic, dar faimos grație atracțiilor turistice: rezervația naturală, mănăstirea străveche și un rîu frumos. În același timp, este un spațiu destinat arheologilor, geologilor, zoologilor, ecologiștilor, chiar și pentru amatori de natură. Voluntarii vor avea timp liber pentru pescuit și hiking. În același timp, vor fi organizate excursii în care aceștia pot face cunoștință cu mediul înconjurător. Ar fi de menționat faptul că pe parcursul taberei Rusia are menirea să sărbătorească 2 evenimente naționale: 1 Mai – Ziua Muncii și 9 Mai – Ziua Sfîrșitului celui de-al II-lea Război Mondial. Voluntarii le pot sărbători împreună cu nativii.

Manjushri Meditation Centre (Marea Britanie, 15 – 27 Mai, 2016)

Tema: Pace și dezarmare
Tipuri de lucru:
Festival / Pace / Studiu, discuții, cercetare
Criterii de eligibilitate:
18 – 99 ani
Descriere:
 Atmosferă calmă și armonioasă în apropierea țărmului Morecambe Bay.
Responsabilități:
 Lucrul va consta în pregătirea organizatorică pentru Festivalul Internațional de Primăvară al Budismului Modern desfășurat în Țara Lacurilor (Anglia). Voluntarii vor amenaja spațiul pentru festival, vor avea grijă de vizitatori și acomodarea acestora, vor ține cont de pregătirile mîncărilor și curățenie, și a celor necesare pe parcursul festivalului.
Tema de studiu:
 Budism
Acomodare:
 Voluntarii vor avea câte 3 mese/zi de tip vegetarian și cazare (vă rugăm să vă aduceți propriul sac de dormit și un prosop). Este importantă păstrarea păcii și liniștii, astfel, fumatul, alcoolul și cartea sunt interzise pe teritoriul festivalului.

Locație aproximativă: Cumbria
Note:
 VIZĂ: Cei care nu dețin cetățenie britanică sau al unei țări membre EEA (European Economic Area) au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul Marea Britaniei.

Dacă doriți să experimentați ceva inedit, aplicați!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine