(foto) Un lector de la UTM a ieșit învingător la ediția IT de Science SLAM Moldova

Marin Podubnîi, câștigătorul Science SLAM Ediția IT
Foto:Marin Podubnîi, câștigătorul Science SLAM Ediția IT

Cea de-a V-a ediție a concursului Science SLAM Moldova s-a desfășurat de curând la Draft Arena. Dacă tradițional concursul a fost dedicat cercetărilor și proiectelor din știință, iată că în prima semifinală al anului 2016 participanții au explicat cum au realizat propriile proiecte din domeniul IT. La final, publicul l-a desemnat pe Marin Podubnîi, ca și câștigător al acestei ediții Science SLAM Moldova.

Marin, care este și lector la UTM, a explicat publicului larg cum a realizat un sistem de monitorizare a mediului înconjurător. Slammer-ul ne-a arătat cum cu ajutorul acestuia putem afla temperatura, umiditatea aerului, viteza vântului, dar și calitatea mediului în timp real, în orice localitate din Moldova.„La Science SLAM am acumulat experiență în a prezenta un proiect unui public divers. M-a bucurat faptul că oamenii sunt interesați de protecția și evoluția mediului ambiant. De asemenea, aș dori să le spun tuturor tinerilor ce au proiecte și idei originale să participe la următoarele ediții ale concursului și să vorbească tuturor despre ceea ce fac,” a spus câștigătorul Science SLAM Ediția IT, Marin Podubnîi.

Science SLAM Moldova are ca scop promovarea inovației și științei din Republica Moldova. „În cadrul acestei ediții am schimbat puțin formatul evenimentului și l-am abordat într-un mod puțin diferit decât cel tradițional. Dacă la Science SLAM-urile precedente prezentările au fost efectuate preponderent în baza cercetărilor, acum am riscat și am expus publicului patru proiecte IT ce pot contribui la dezvoltarea Republicii Moldova. Ne-am convins și de această dată că avem tineri foarte talentați care lucrează mult pentru ceea ce fac și au ce spune publicului larg,” a declarat Daniel Todercan, co-organizator, DAS Solutions.

Science SLAM Moldova este un eveniment în care tinerii explică simplu și pe înțelesul tuturor propriile realizări și proiecte. Evenimentul este organizat de către Academia de Ştiinţe a Moldovei în parteneriat cu Centrul Proiecte Internaţionale, Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact H2020, Euraxess şi DAS Solutions.

Science SLAM Moldova Ediția IT
Science SLAM Moldova Ediția IT
Science SLAM Moldova Ediția IT
Science SLAM Moldova Ediția IT
Science SLAM Moldova Ediția IT
Science SLAM Moldova Ediția IT
Science SLAM Moldova ii
Science SLAM Moldova ii
Science SLAM Moldova IT
Science SLAM Moldova IT
Slammer-ul Dan Iftodi
Slammer-ul Dan Iftodi
Slammer-ul Roman Gluck
Slammer-ul Roman Gluck
Slammer-ul Victor Grosu
Slammer-ul Victor Grosu
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine