Primăvara a scos motocicliștii pe drumuri. Polițiștii i-a sancționat pe 17 timp de o zi

12922129_1180424691982142_1877656793_o

Odată cu încălzirea vremii, pe traseu au apărut noi unități de transport (motorete și motociclete). Astfel, polițiștii de patrulare au organizat ieri, 31 martie, o acțiune pentru combaterea nerespectării regulilor de circulație de către conducătorii de motorete și motociclete.

Timp de o zi, doar în nordul țării au fost reținute la parcările specializate 17 astfel de mijloace de transport. Cei mai mulți dintre amatorii de plimbări pe două roți au fost amendați pentru că nu aveau permis de conducere, fie transportul moto nu a trecut revizia tehnică sau nu era înmatriculat corespunzător. Astfel, motocicliștii riscă amenzi de până la 400 de lei și 2 puncte de penalizare.

Anul trecut din cauza conducătorilor iresponsabili, care nu aveau dexteritatea necesară în conducere, s-au produs 171 de accidente cu implicarea motocicletelor, în urma cărora 34 de persoane au decedat, iar alte 180 s-au ales cu diverse traumatisme.

Polițiștii de patrulare recomandă motocicliștilor:

# evitați accelerările excesive și nu depășiți limita legală de viteză;
# evitați deplasările între benzile de circulație;
# purtați atât dumneavoastră, cât și pasagerul care vă însoțește, căști de protecție omologate;
# nu conduceți în timp ce vă aflați sub influenta băuturilor alcoolice;
# asigurați-vă că dispuneți de spațiu de frânare suficient;
# păstrați permanent contactul ambelor roți cu suprafața carosabilului.

Polițiștii solicită atenție maximă și din partea conducătorilor auto:

# înainte de a deschide portierele, asiguraţi-vă că din spate nu trece o motocicletă, acest lucru fiind valabil şi pentru pasagerii din vehiculul condus de dumneavoastră;
# atenţie sporită la schimbarea direcţiei de mers. Oricând din spate sau din faţă poate apărea un motociclist;
# la plecarea de pe loc, asiguraţi-vă că nu puneţi în pericol siguranţa deplasării unui motociclist;
# atunci când sunteţi depăşit, nu măriţi viteza de deplasare şi circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta drumului.

În acest sens, INP atrage o atenție deosebită părinților de a-și supraveghea copiii, care în lipsa permisului de conducere, urcă la ghidonul motoretelor și se deplasează pe drumuri, punându-și în pericol atât viața personală, cât și a celorlalți participanți la trafic.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine