De ținut cont! 5 greşeli pe care le faci atunci când realizezi manichiura

12912764_246739829006411_1343692905_n
Foto:Instagram

Cel mai probabil te gândeşti care sunt greşelile pe care le poţi face atunci când ai grijă de manichiura ta. Ce-i drept, nu este o regulă, însă cu siguranţă există câţiva paşi pe care nu îi respecţi aşa cum trebuie.

Nu tăia unghiile. Acesta este un prim pas făcut greşit, mai ales dacă le tai foarte mult, deoarece după ce vei face asta, cu siguranţă urmează să oferi unghiei, cu ajutorul pilei, o formă şi, bineînţeles, din cauza lungimii prea scurte a unghiei nu vei mai putea obţine rezultatul sau forma dorită. Tot ce trebuie să faci este să foloseşti doar pila pentru a scurta lungimea unghiei, iar dacă ai unghiile foarte lungi, taie doar jumătate din aceasta şi ocupă-te de restul cu ajutorul pilei.

Nu tăia cuticulele. Recomandat este să le împingem spre exteriorul unghiei, nu să le tăiem. În cazul în care cuticulele sunt prea mari, repetă acest proces în fiecare zi, în special în duş, deoarece în felul acesta vei avea pielea foarte moale şi vei putea face acest lucru fără prea mult efort. Şi, unul dintre avantaje este faptul că nu ai nevoie de toate acele instrumente fancy pentru a face acest lucru.

Nu pili folosindu-te de mişcarea înainte-înapoi. Evită acest lucru cât de mult posibil şi pileşte unghia într-o singură direcţie. În momentul în care faci acea mişcare cu pila, înainte şi-napoi, mici fâşii din unghie se pot rupe şi vor oferi un aspect inestetic. Pe lângă asta, va fi şi mai greu de controlat, mai ales dacă doreşti să oferi unghiei o formă. Începe dintr-un colţ şi du-te până în celălalt şi repetă mişcarea până la rezultatul dorit.

Curăţă suprafaţa unghiei. Înainte de a te apuca să-ţi faci manichiura, trebuie să te asiguri că nu ai nicio urmă de cremă sau loţiune pe suprafaţa unghiei. În felul acesta, oja va fi mult mai rezistentă şi se va aplica mai uşor. Pentru a fi sigură de acest lucru, poţi şterge suprafaţa unghiei cu o dischetă demachiantă şi acetonă, până când unghia prinde un aspect albicios. Dacă nu se întâmplă acest lucru, înseamnă că pe suprafaţa acesteia încă există urme de produs.

Nu uita cel mai important aspect. Foarte multe persoane atunci când aplică oja pe unghii uită de un aspect foarte important: trebuie să folosească produs şi pe vârful unghiei. În felul acesta, oja nu va mai crăpa şi va fi mult mai rezistentă. Tot ce trebuie să faci este să întorci degetul pentru a putea vedea vârful unghiei şi să aplici oja cu vârful pensulei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine