(video) Unul dintre cei mai cunoscuți DJ din lume, AVICII, se retrage din industrie

avicii_retragere
Foto:kissfm.ro

DJ-ul suedez Avicii, considerat unul dintre cei mai buni din lume și tânărul care a inspirat milioane de iubitori de muzică electronică a anunțat că se retrage, iar show-urile din 2016 sunt ultimele la care îl vom mai putea vedea live.

Muzicianul în vârstă de 26 de ani a decis ca 2016 să reprezinte „ultimul turneu și ultimele show-uri” ale sale, după cum a scris într-o scrisoare adresată fanilor, publicată pe site-ul său, în care menționează și numărul său de telefon.

Tim Bergling, cu numele de scenă Avicii, își motivează decizia prin dorința de a face „mai multe” lucruri în viață.

„Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc fiecărui fan care a cumpărat cel puțin un bilet sau o piesă, care a downloadat un single al meu sau care mi-a comentat la postări. Gândurile și ideile vostre despre muzică m-au ajutat să evoluez. Vouă vă datorez tot ce am obținut până acum.

Drumul meu a fost plin de succes, însă nu am ajuns aici fără obstacole. Am devenit un adult în timp ce m-am maturizat ca artist, am învățat să mă cunosc mai bine și am realizat că sunt multe lucruri pe care vreau să le fac în viață. Am interese și către alte domenii, însă timpul nu e întotdeauna de partea mea.

Acum două săptămâni am plecat într-o călătorie alături de prieteni și de echipă ca să încerc să privesc lucrurile dintr-o nouă perspectivă. Mi-am dat seama că trebuie să fac acea schimbare la care mă gândeam de ceva timp.

Nu m-am lăsat niciodată condus în alegerile mele de bunuri materiale, deși sunt recunoscător pentru oportunitățile pe care mi le-a adus succesul. Știu că sunt norocos că am posibilitatea să călătoresc în toată lumea și să fac ceea ce-mi place, dar am prea puțin timp pentru persoana care se află în spatele artistului.

Nu voi renunţa niciodată la muzică – voi continua să vorbesc fanilor mei prin intermediul ei, însă am luat decizia ca turneul meu din 2016 să fie ultimul meu turneu, acestea vor fi ultimele concerte ale mele. Sper să le încheiem împreună într-o manieră spectaculoasă.

O parte din mine nu poate spune „Niciodată”. S-ar putea să mă întorc, dar cu siguranță nu mă voi întoarce prea curând.”

Următorul show din turneul mondial al DJ-ului Avicii este programat pe 1 aprilie, în Dubai. Ultimul concert programat în acest turneu mondial va avea loc pe 28 august în Spania, la Ibiza.

Tim Bergling, născut pe 8 septembrie 1989, cunoscut sub numele de scenă Avicii, este un muzician suedez, DJ şi producător muzical de succes, nominalizat de două ori la premiile Grammy – pentru single-ul „Sunshine”, cu David Guetta, în 2012, şi pentru single-ul său „Levels”, din 2013.

Unele dintre cele mai cunoscute piese ale sale sunt „I Could Be the One”, „Wake Me Up”, „You Make Me”, „X You”, „Hey Brother”, „Addicted to You”, „The Days”, „The Nights” şi „Waiting for Love”. A lansat două albume de studio – „True” (2013) şi „Stories” (2015).

A lucrat cu Madonna, Coldplay sau David Guetta și a urcat de două ori pe locul al treilea printre cei mai buni DJ din lume, în 2012 și 2013, potrivit „DJ Magazine”.

În 2014, a dat semne de oboseală și a anulat concerte, explicând că nu se refăcuse după o operație de apendicită, iar în 2015, a anulat reprezentanții invocând nevoia unei „meritate pauze”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine