(video) Doi minori, suspecți ai apelului fals cu bombă de la Gara Feroviară

foto6-700×352
Foto:Captură video Poliția Capitalei

În urma acţiunilor speciale de investigaţii întreprinse imediat de către angajaţii IP Centru al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, au fost identificate două persoane în cazul alertei false cu bombă la Gara Feroviară, anunţat în ziua de 27 martie curent. Aceştia s-au dovedit a fi un minor de 10 ani şi o adolescentă de 17 ani, de etnie romă, originari din raionul Străşeni.

Conform primelor informaţii acumulate de poliţişti, apelul a fost efectuat de la un telefon public din adiacentul unui magazin comercial din sectorul Centru al Capitalei. Potrivit lor, apelul telefonic a fost doar o glumă, iar cel care a sunat a fost minorul de 10 ani, la solicitarea adolescentei. Respectiv, aceştia au fost citaţi la poliţie împreună cu părinţii, iar materialele probatorii vor fi transmise Procuraturii sectorului Centru conform competenţelor prevăzute de lege.

În baza celor stabilite, Poliția a iniţiat procedura penală de documentare sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 281 „Comunicarea mincinoasă cu bună ştiinţă despre actul de terorism” Cod Penal al RM. Legislaţia în vigoare prevede amendă în mărime de la 4.000 la 10.000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la doi ani.

Astfel, Poliţia Capitalei intervine cu un avertisment către persoanele predispuse la asemenea acţiuni, că vor fi trase la răspundere penală conform legii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine