(foto) La Chișinău a apărut primul serviciu de Free Walking Tour

freetour
Foto:Free Tour Chisinau

Atunci când călătorim, echipa #diez preferă nu doar să vadă locuri frumoase, dar și să cunoască istoria locului pe care îl vede, iar pentru a face asta cu bugetul unui student, apelăm la Free Walking Tours. Acum ne bucurăm că și turiștii care vizitează Chișinăul pot apela la aceleași servicii.

Free Tour Chisinau

Acesta a fost implementat pentru a provoca străinii să descopere și să exploreze locuri în care  s-a scris istorie și să cunoască oameni care au contribuit la crearea patrimonial cultural al Chişinăului.

Aici puteți citi recomandări despre Free Walking Tours din Europa.

„Traseele sunt gândite, iar turul are loc într-o manieră interactivă, promovând capitala Republicii Moldova prin oferirea unei călătorii de calitate străinilor, indiferent de bugetul pe care aceştia îl au la dispoziție. Serviciul va fi prestat de către doi ghizi-voluntari, vorbitori de limba engleză”, spune Artiom Ursoi, inițiatorul proiectului.

Obiectivele proiectului din Chișinău sunt:

#. Cunoaşterea unei noi culturi;
#. Promovarea modului sănătos de viaţă;
#. Formarea deprinderilor de observare;
#. Împărtăşirea experienţelor personale;
#. Dezvoltarea spiritului de echipă;

Grupurile ţintă sunt: turişti, delegaţii diplomatice şi invitaţi internaţionali ai ONG-urilor.

Impactul proiectului este descoperirea şi cunoaşterea oraşului Chişinău, supranumit Oraşul din piatră albă, ca una dintre cele mai frumoase citadele din inima Moldovei.

 

Free Tour Chisinau

Organizatorii turului spun că inițial doritorii vor trebui să contacteze ghizii pe pagina de Facebook, apoi în zilele de vineri, sâmbătă și duminică vor avea ore fixe la care vor aștepta turiștii într-un loc stabilit în centrul Chișinăului.

Pagina de Facebook a proiectului o găsiți aici: Free Tour Chisinau.

Centrul Naţional al Tineretului iYoung este o organizaţie non-guvernamentală, apolitică, non-profit, ce pledează pentru dezvoltarea calitativă şi eficientă a tinerilor din Republica Moldova.

Ce este un Free Walking Tour?

Se spune că ideea unui tur gratis i-a venit unui student din SUA, care nu avea de lucru și a început să le arate turiștilor orașul său gratis, apoi, deoarece era un ghid bun, turiștii au început să-i lase bacșiș la sfârșit de tur. În ultimii ani, această idee a prins practic întreaga lume și dacă vă duceți oriunde într-un oraș mare, cel mai probabil veți găsi un asemenea tur.

Studentul a făcut asta pentru ca orice vizitator, de la student la milionar, indiferent de câți bani are, să poată acumula cunoștințe despre locul în care se află.

 

Free Tour Chisinau

Conceptul unui Free Walking Tour.

Un tur durează aproximativ 3−4 ore și turul este făcut personal de ghidul care este cu voi. Dacă vă veți duce la același tur cu un alt ghid, s-ar putea să fie total diferit. De obicei sunt tururi generale ale orașului, dar și tururi tematice, în dependență de oraș. În München sau Praga veți găsi turul berii sau în Barcelona − Tapas Tour sau Gaudi Tour, iar la Paris – turul vinurilor. Oricum, aveți grijă, unele tururi tematice sunt cu plată, tururile generale fiind, de cele mai multe ori, gratuite.

În timp ce mergeți pe jos, puteți adresa întrebări oricărui ghid. Acesta, pentru a vă face o impresie foarte bună, va încerca să facă turul foarte interesant și interactiv, pentru ca la sfârșit să-l plătiți atât cât credeți că merită.

Astfel, când începeți turul nu plătiți nimic și puteți pleca oricând, fără obligația de a achita ceva.

Ghizii vă pot recomanda de la locurile unde sunt cele mai ieftine localuri, cea mai bună bere, până la locurile care nu sunt pentru turiști, trebuie doar să știți ce să întrebați.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine