(foto) Câteva caricaturi prin care vei înțelege sarcina primului hackathon IoT din Moldova

iot1

Primul hackathon IoT din Moldova „REMIX IoT MOLDOVA: Connect your city” va avea loc în perioada 2-3 aprilie. Participanții trebuie să creeze un coș de gunoi deștept, care va funcționa printr-un sistem de votare. Alex Buretz a creat câteva caricaturi prin care încearcă să explice în ce constă această sarcină.

Competiția „REMIX IoT MOLDOVA: Connect your city” este organizată de Generator Hub în colaborare cu partenerii acestuia, Intel și Starnet. Participarea la competiție este absolut gratuită pentru orice participant.

Până pe 29 martie 2016, tinerii care sunt gata să se lase provocați într-o competiție IT, fiind totodată pasionați de conceptul Internet of Things, se pot înscrie la hackathon.

Participanții trebuie să creeze un coș de gunoi deștept. Coșurile create vor comunica întrebări sau afirmații, la care utilizatorii vor răspunde alegând să arunce gunoiul în coșul respectiv. Coșul care va deveni cel mai popular, va câștiga. Aceste instrumente vor comunica între ele printr-un cloud care va fi furnizat de către organizatori pentru a face schimb de întrebări. Astfel, în cazul în care un coș se umple, el redirecționează întrebarea spre alt coș.

Participanții sunt liberi să fie creativi și să adauge orice altă funcție cred ei că poate fi utilă, iar materialul din care va fi construit coșul va fi la fel la libera alegere a participanților.

Despre lansarea hackathonului puteți citi într-un articol anterior pe #diez.

Între timp, vă invităm să vedeți câteva desene create de Alex Buretz prin care veți înțelege mai bine care e treaba cu aceste coșuri inteligente.

 

iot1 iot2 iot3 iot4 iot5 iot6 iot7 iot8 iot9 iot10
iot11 iot12 iot13 iot14

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine