Un moldovean a fost prins la vamă cu un lot impunător de îmbrăcăminte și accesorii

vama

Angajații postului vamal Cahul au prevenit o tentativă de introducere ilicită în țară a unui lot de articole vestimentare și accesorii pentru telefoane mobile, urmare a controlului efectuat asupra unui autocar sosit din Italia. Autoritatea vamală cercetează cazul în vederea aplicării sancțiunii corespunzătoare.

La pista de intrare în țară a postului vamal Cahul, pentru control s-a prezentat un cetățean moldovean la volanul unității auto de marca „MAN”, înmatriculat în România. Șoferul se deplasa pe ruta neregulată Italia – Republica Moldova, având la bord un pasager, bagaje și colete neînsoțite.

Inspectorii vamali i-au întrebat pe cei doi bărbați dacă au bunuri ce necesită a fi prezentate sau declarate controlului, după care au dispus efectuarea verificării amănunțite a autocarului.

Ca rezultat, printre colete și bagaje, vameșii au descoperit un lot impunător de îmbrăcăminte pentru dame și accesorii pentru telefoane mobile (huse, căști, folii de protecție a ecranului etc.). Bunurile erau transportate fără acte de proveniență, urmând să fie introduse ilegal în țară și ulterior comercializate pe piața autohtonă.

Autoritatea vamală a reținut lotul de marfă în vederea confiscării. Pentru ilegalitățile comise, făptașul riscă amendă contravențională în valoare de 3 000 de lei.

 

20160323_174542

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine