Evenimente la care să te distrezi sâmbătă, 26 martie

MIMZ4PUM2F (1)

Sâmbăta e pentru prieteni, familie, timp frumos petrecut la evenimente frumoase. Noi vă invităm să explorați activitățile la care merită să petreceți timpul la început de weekend.

#1. EBEC Chișinău

Pe 26 martie, de la ora 10:00, la ZIPhouse, se dă startul competiției EBEC Chisinaud, un eveniment ce promite a deborda de creativitate și idei ingenioase pe centimetru pătrat! Intrarea este liberă. European BEST Engineering Competition este o competiție inginerească de nivel european, constituită din trei etape: locală, regională și finală. Aceasta este organizată de BEST Chișinău exclusiv pentru studenții Universității Tehnice a Moldovei. Aceștia pot participa la una din cele două probe propuse: Case Study și Team Design. Detalii aflați aici.

 

#2. Diviziile Ce? Unde? Când? 2016

Competiția este parte a Campionatului Ce? Unde? Când? sezonul 2016 primăvara. Are o durată de 6 săptămâni, iar la ultima etapă se joacă Maratonul. Fiecare joc este compus din 40 de întrebări cu dificultate simplă/medie. Echipele trebuie să fie de de cel mult 6 persoane. Înregistrarea este liberă și gratuită. Evenimentul începe la ora 14:00 la biblioteca Hașdeu. Detalii puteți vedea și pe Facebook.

 

#3. Ora Planetei ECOQuest

Dacă iubești natura și dorești să petreci o zi de sâmbătă în aer liber nu ezita să vii cu sora sau fratele mai mic la cel mai interesant ECOQuest! Cu ocazia Zilei Mondiale a Planetei echipa ADC vă cheamă să aducem o rază de lumină planetei noastre Pământ. Vă așteaptă activități interactive, jocuri și concursuri special pentru fiecare copil!
Unde: parcul Dendrarium
Ora: 12:00
Pe Facebook puteți afla mai multe detalii.

 

#4. Marșul pentru viață 2016 – Pentru viață, pentru femeie, pentru familie

La 26 martie, începând cu ora 12.00, în Chișinău va avea loc Marșul pentru viață 2016 – Pentru viață, pentru femeie, pentru familie. Evenimentul se va desfășura pe traseul: IMSP Spitalul Clinic Municipal nr. 1 (str. Melestiu, 20) – Viaduct – str. Ciuflea – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – Scuarul Catedralei. La finalul acțiunii, în Scuarul Catedralei, va fi organizat un concert caritabil Live for Life, cu acces liber. Participă: Ion Razza și Martin Budurin, membrii formației „Catharsis”, Aura, Olia Tira, Georgeta Voinovan, Cezara și alții. Vedeți detalii aici.

 

#5. Free Book Club with William Dickson

Cei care vor să-și îmbunătățească engleza alături de un profesor american sunt invitați sâmbătă la American Language Center (str. Ion Creangă 16/2). Evenimentul începe la 12:00. Intrarea este gratuită. De data aceasta se va citi „Home to Marie” și „Lofty” de Anne Beattie. Detalii găsiți pe pagina de Facebook.

 

#6. Festivalul Internațional de limbă și cultură

Administrația Festivalului Internațional de Limbă și Cultură împreună cu Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont” vă invită la Festivalul Internațional de Limba și Cultură, un eveniment cultural menit să pună în valoare frumusețea și bogăția tradițiilor țarilor participante la acest spectacol grandios. Evenimentul are loc la Palatul Național începând cu ora 16:00. Detalii vedeți aici.

 

#7. Carting cu prietenii

Crazy Kart a început sezonul din acest an cu o pistă nouă. Echipa Crazy Kart a decis să modifice circuitul de karting. A fost construit un pod şi astfel, traseul a devenit mult mai interesant și interactiv pentru amatorii de viteză, adrenalină și senzații tari. Circuitul Crazy Kart este deschis de marţi până duminică. Circuitul se află pe Bulevardul Dacia 61. Detalii pe #diez.

 

#8. POT Music 2016, Semifinala 1

POT Music anunță lansarea celei de-a II-a ediții a concursului pentru trupele începătoare. După o lună intensă de promovare și recrutare în concurs a unor formații promițătoare suntem gata să revenim pe scenă cu trupe noi.
Veniți să-i descoperim și să-i sustinem pe cei ce sunt la început de cale, dar care au ce arăta publicului.
Toată lumea prezentă la concertul Semifinalei 1 va avea posibilitatea să voteze pentru trupa preferata. Astfel, tu și prietenii tăi ve-ți putea decide care trupe vor merge în etapele urmatoare ale concursului.
In Semifinala 1 vor evolua:
-GODBY
-AUTIST
-TTLD (Till The Last Drop)
Locația: T5 Bar
Ora: 18:00
Intrarea este liberă de aceea vă îndemnăm să veniți la timp pentru a prinde un loc la concert. Cei ce vor întârzia nu vor avea posibilitatea de a vota. Vedeți detalii și aici.

 

#9. Spectacolul ,,Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal”

 Teatrul Eugene Ionesco anunță, pentru data de 26 martie 2016, ora 18.30,  spectacolul ,,Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal” de Matei Vișniec în regia lui Slava Sambriș. ,,Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal” este un spectacol realizat în cadrul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, cu studenții cursului Actorie de Teatru și Cinema anul IV, al conducătorului artistic Emil Gaju. Este o comedie amară despre delirul societăţii totalitare şi despre experimentul eşuat al ,,celei mai bune lumi posibile” – comunismul, reflectată în metafora unui spital de boli mintale unde nebunii sunt liberi iar oamenii normali înnebunesc. Detalii despre bilete vezi pe iticket.md.

 

#10. HIP HOP IS DEAD #2 cu DJ VYTSON

A doua doză de „Hip Hop is dead” by FOLKS se ia sâmbătă de la 22:00 la Spălătorie. De data aceasta ne rupem cu DJ VYTSON, sub ritmurile și vibe-urile HIP-HOP-ului clasic, mixate și alese cu iscusință de cei care au hip-hop-u-‘n vene. Băieții de la United Skillz vin cu un JAM SESSION finuț, așa că dansăm cu ei până nu se termină berea la bar.
Intrarea este 20 de lei. Află detalii pe Facebook.

 

#11. It’s all about the Jazz with Dana Markitan and Marin Capatina

Cei de la Uptown i-au provocat pe talentata Dana Markitan și minunatul Marin Capatina să ne ajute sp ne liniștim după o săptămână plină de acțiune, cântând ceva chill, ceva liniștit. „Jazz sa fie” au zis ei. Intrarea este 50 de lei. Evenimentul începe la 22:00. Detalii – aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine