#diez alege Președintele: Iurie Roșca are șanse să-l depășească pe Vlad Plahotniuc

iurieroscacollage

Timp de o săptămână, 21-27 martie, cititorii #diez pot alege candidații preferați din duelurile existente în fiece echipă. Astfel, mai departe vor accede doi politicieni, liderul de stânga și liderul de dreapta, care se vor confrunta în marea finală.

Cu 60 de ore înainte de finalul etapei a doua, ambele dueluri sunt echilibrate, Iurie Leancă o depășește puțin pe Maia Sandu, iar Iurie Roșca e foarte aproape de Vladimir Plahotniuc.

În continuare puteți vota candidații preferați aici: #diez alege Președintele 

Maia Sandu vs Iurie Leancă 169 – 280

Iurie Roșca vs Vladimir Plahotniuc 31 – 85

Contextul campaniei

Noi chiar avem o regulă – nu mai mult de 10% din știri să fie politice. În timp ce alte site-uri există doar pentru spam politic, noi vă oferim mai multe Oportunități, Evenimente, Educație, Cultură și Călătorii. Timp de trei ani ne-am ținut de această regulă și nu o vom schimba.

În același timp, suntem o componentă activă a societății și nu putem ignora faptul că problemele majore din Moldova sunt create de politicieni. Și în elita politică deseori ajung populiști incompetenți datorită votului iresponsabil al cetățenilor. De aceea, în preajma alegerilor președintelui, ne-am propus să facem o campanie de sensibilizare pentru tinerii din Moldova – #diez alege Președintele. Peste 90% din cetățeni își doresc să aleagă președintele prin vot direct. Chiar și Curtea Constituțională a decis asta. Deputații și partidele însă nu doresc acest lucru și vor alege iarăși o figură comodă din culise.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine