13 evenimente care merită văzute joi, 24 martie, în Chișinău

1
Foto:Photo Credit: instylebuzz.com

Joi este o zi productivă. Este mijlocul săptămânii și de cele mai multe ori avem nevoie de multă energie pentru a o putea sfârși cu brio. Pentru a avea mai multă forță poți merge la unul dintre evenimentele pe care ți le recomandă echipa # diez și, cu siguranță, vei petrece săptămâna cu multă energie.

#1. Seminar Gratuit: 18 tehnici pentru a creste un copil echilibrat

Ești părinte sau vei fi în curând? Vrei să devii cel mai bun părinte pentru copilul tau? Vino să afli 18 tehnici despre cum să crești un copil echilibrat și să te bucuri din plin de experiența de a fi părinte! Pentru prima dată în Chișinău și cu o experiență de peste 15 ani ca trainer și public speaker, Urania Cremene vine să ne prezinte 18 tehnici ca să crești un copil echilibrat.

Urania Cremene este mama unui baiețel de aproape 5 ani și este cel mai apreciat expert în Parenting din Romania. Locurile sunt limitate si se epuizeaza foarte repede! Înscrie-te acum aici. Evenimentul se va desfășura la ora 9:30 la Casa Nunții „Noroc”. Evenimentul îl găsiți și pe Facebook.

 

#2. Finala Oratorul USM 2016

La 12:30 ești așteptat la Finala „Oratorul USM” . Poți să vezi cât de multe au învățat finaliștii în urma training-ului cu Vera Nastasiu. Poți veni joi, 24 martie, în Sala Senatului USM la Finala Oratorul USM 2016, ca să vezi cine e Oratorul Universității din anul acesta! Vă rugăm să confirmați prezența completând acest formular. Mai multe informații vedeși pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

#3. Fashion Brides Ideas 2016 – Live la Moldexpo Celebrations

„Fashion Bride Ideas 2016” live la Moldexpo te așteaptă să vezi și tu. Salonul de mariaj DoNa în colaborare cu Ecaterina Atasii și Cristina Odajii prezintă cele mai spectaculoase imagini ale miresei anului 2016 live în cadrul expoziției Celebration din incinta Moldexpo. Pentru spectatori vor fi pregătite:

-cele mai spectaculoase rochii de mireasă ale sezonului,
-make up și coafuri care se potrivesc rochiilor,
-sfaturi și idei pentru miresele anului 2016,
-reduceri și premii.

Evenimentul se va desfășura la ora 13:00 la Centrul expozițional Moldexpo. Pe Facebook găsiți mai multe informații despre acest eveniment.

 

#4. Movie Night with Beni: The Bridge of Spies

Joi, 24 martie ești invitat să vizionezi un film în limba engleză. Evenimentul este destinat tutror celor care doresc să-și îmbunătățească vorbirea în engleză. După film va fi organizată și o discuție cu Ben, un băiat de la San Francisco. Filmul „The Bridge of Spies” își va aștepta spectatorii de data aceasta la American Language Center. Popcornul și Coca Cola vor fi gratuite. Evenimentul poate fi găsit și pe Facebook.

 

#5. Scurt, Clar și Cuprinzător despre Acordul de Asociere

Evenimentul se va petrece la ora 18:00 la Biblioteca B. P. Hașdeu. Seria de Evenimente „Scurt, Clar și Cuprinzător” are ca scop stimularea gindirii critice în rîndul tinerilor și informareai veridică și imparțială despre subiecte actuale din viața socio-economică a Republicii Moldova.

Organizația Tinerii Europeni Federaliști din Moldova, organizează prima lecție publică deschisă din 2016 cu acest generic, subiectul fiind Acordul de Asociere și prevederile acestuia.În cadrul evenimentului se va explica cuprinzător prevederile acordului de asociere și procesul de implementarea printr-un limbaj simplu și accesibil tinerilor. Evenimentul va pune în discuție impactul procesului de asociere asupra Republicii Moldova, oferind tinerilor o viziune clară despre acest proces complex. Vorbitorul evenimentului va fi Iulian Groza, moderator de politici IPRE și co-fondator JEF-Moldvoa.

Tinerii Europeni Federaliști (JEF-Moldova) este o organizație non-guvernamentala, apolitică, de tineret ce promvează procesul de asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, valorile europene și cetățenia activă în rîndul tinerilor. Având în vedere numărul limitat de locuri, respectuos rugăm să vă înregistrați la acest formular. De asemenea, îl puteți găsi și pe Facebook.

 

#6. Seminar despre sănătate, educaţie, familie

Proiectul ,,Sănătate, Educaţie,Familie”  vine în luna martie cu un nou Eveniment dedicat în întregime celei, care este primăvara vieţii, este anotimpul care reuşeşte să topească într-o singură culoare toate nuanţele celor patru vârste. Există ca să dea naştere şi să facă să renască viaţa, să şteargă lacrimile copiilor, să aline suferinţa şi durerile bătrânilor, să iubească şi să trudească până când poate să-şi împletească cuibul sub streaşina propiei case – femeia, anume ei îi vom dedica în totalmente acest eveniment.

La acest seminar urmează să vină și Mihaela Tatu. Evenimentul se va desfășura la ora 18:00 la Radisson Blue Leogrand Hotel. Evenimentul poate fi accesat și pe Facebook.

 

#7. WORKSHOP – Cum să angajezi corect conform legislației muncii?

Tema Workshop-ului din ziua de joi este: Cum să angajezi corect conform legislației muncii? Anume la acest seminar se va discuta despre:

– Actele obligatorii de resurse umane conform legislației muncii.
– Actele obligatorii pe securitatea și sănătatea în muncă în orice companie.
– Particularitățile stabilirii salariilor minim garantate: de ce agentul de vânzari nu poate avea același salariu ca hamalul?

Seminarul va avea loc la ora 18:30 la hotelul Jolly Alon & Business Center.  Evenimentul este disponibil și pe Facebook.

 

#8. Ingineria resurselor umane. Business Practicum I JCI Chişinău

JCI Chișinău te invită la cel de al II-lea eveniment din acest an, al proeictului Business Practicum, cu tematica „Ingineria resurselor umane”. Acest eveniment este pentru tine, dacă planifici să îţi lansezi o afacere, eşti deja antrenprenor, sau angajat în departamentul HR şi eşti interesat în:
– tehnici şi secrete din recrutarea şi selectarea personalului (criterii, metode, tehnici, psihologie, etc.)
– tehnici şi metode de motivare şi adaptare a personalului (facilităţi şi bonusuri în procesul menținerii unei echipe, cu scopul de a o face să lucreze pentru îndeplinirea obiectivelor si misiunii companiei)
– documentele care le prezintă antreprenorii la efectuarea controlului de către ”Inspectoratul de stat al Muncii RM”
– ce documente prezintă reprezentanții „Inspectoratul de stat al Muncii RM”, la inițierea controlului
– cum să atragi în echipa ta, cei mai buni specialişti de pe piaţă.

Evenimentul va avea loc joi, 24 martie, la 18:30 la Dreamups Innovation Campus. Procuraţi bilete aici. Este indicat să completaţi formularul, pentru a vă înregistra şi rezerva un loc. Pentru mai multe informații accesați pagina de Facebook.

 

#9. Chișinău: cel mai frumos buget de pe planetă?!

Multe mistere bântuie despre bugetul primăriei Chișinău. Tinerii Tehnocraţi revin cu o dezbatere publică în cadrul căreia vom încerca să răspundem la următoarele întrebări:

– Cum se formează și se repartizează bugetul mun. Chișinău?
– Care sunt taxele locale aplicate și ce încasări la buget aduc?
– Cum pot cetățenii contribui la controlul cheltuielilor municipale?
– În care domenii de cheltuieli au loc cele mai mari nereguli (salarii, achiziții publice etc.)?
– Achiziții publice în cadrul Primăriei.
– Probleme în administrarea patrimoniului mun. Chișinău
– Activitatea APLP-urilor, prețurilor și S.A cu capital municipal.
– Bugetare participativă
– Plățile online

Vorbitori:
– Ion Ceban: Consilier în Consiliul Municipal Chișinău din partea fracțiunii PSRM
– Tatiana Savva: Economist în cadrul Expert-Grup
– Veronica Herța: Șef Direcția Finanțe a Primăriei mun. Chișinău
– Vitalie Sprînceană: activist civic, Platzforma.md
– Alina Radu: redctor-șef, Ziarul de Gardă

Evenimentul are la loc la Teatrul Spălătorie începând cu ora 18:30. Contribuție simbolică: 20 de lei. Urmăriți evenimentul și pe pagina de Facebook.

 

#10. Epistole către Nimeni

Să fie „Epistole către nimeni” noul „Howl” al lui Allan Ginsberg ori un glas proaspăt ce se va face auzit în poezia românească? Vino să auzi! Nota poetului: „Nu ştiu dacă pot să-l numesc poem (deşi l-am lucrat în cheia asta, aşa cum o înţeleg eu), e mai degrabă o selecţie de gînduri şi idei pe care le-am adunat şi redactat cam 2 ani. E proiectul la care am lucrat cel mai mult. Cîteva bucăţi le-am lăsat recitate de Micul Psih, dar o bună parte din text e nou. Voiam să-l public, dar n-am bani să merg la tipografie. Totuşi sunt foarte curios să văd cum îl va înţelege publicul şi de aia vă invit pe 24 martie la MadMan’s Pub la un pahar de vin şi un spectacol lectură. Voi fi acompaniat de prietenii mei Alexandru Marinat la chitară şi Vitalie Cavadji la clape. Vă aştept acolo.” Intrarea este gratuită. Evenimentul se va începe la ora 19:00 și se va petrece la MadMan’s pub. Accesând acest link îl regăsiți și pe Facebook.

 

#11. Stand Up Comedy Festival

Ați obosit de rutină sau de ieșirile plictisitoare în oraș? Veniși la un festival Stand Up de excepție. Veți avea parte de un meniu special de bună dispoziție servit cu o doză de umor alături de:
Vania Usovici – Russia
Dima Gliuc – Ucraina
Andy Bănică – România
și desigur echipa Comedy Chișinău

Vă așteptăm la Draft Arena, bd. Dacia 35, la 20:00. Evenimentul poate fi găsit și pe Facebook.

 

#12. Festivalul Filmului Francofon

Lumină, Cameră, Acțiune, acesta este motoul celei de-a 15-a ediții a Festivalului Filmului Francofon care va avea loc începând cu duminică, 20 martie, Ziua Internațională a Francofoniei, până duminică, 27 martie, la Chișinău și la Tiraspol. Acest eveniment dorește să aducă în acest an și un omagiu fraților Lumière, Auguste și Louis, doi ingineri francezi care, cu puțin peste 120 de ani în urmă, inventând cinematograful, au avut un rol major în lansarea spectacolului de cinema, o industrie înfloritoare, care a revoluționat pentru totdeauna modul nostru de a vedea lumea. Toate filmele vor fi subtitrate în limba română.

18:00 – La rançon de la gloire, de Xavier Bauvois avce Benoit Poelvoord, Roschd Zem

Pe malurile lacului Geneva există un mic oraș elvețian, Vevey. Este finele anilor ‘70. La ieșirea din închisoare, Eddy – un belgian în vârstă de 40 de ani, de meserie escroc – este așteptat de amicul său, Osman. Cei doi fac un pact: Eddy va putea locui la Osman, în schimb, va trebui să aibe grijă de fiica sa în vârstă de 7 ani, în timp ce mama ei se află internată în spital. Este Crăciunul, dar sărăcia în care se zbat toți îl face pe Eddy să fie mai înverșunat decât era. Într-o zi, la televizor se anunță moartea lui Charlie Chaplin împreună cu vestea averii sale fabuloase. Lui Eddy îi vine o idee trăznită: ce-ar fi dacă ei ar fura corpul marelui actor și ar cere apoi răscumpărare familiei?

20:00 – Dans la cour, de Pierre Salvadori avec Gustave Kervern, Catherine Deneuve

Povestea acestei comedii are loc în curtea unei case din Paris. Ajungem să-i cunoaștem pe chiriașii clădirii prin intermediul noului portar, Antoine. Printre aceștia se numără un hoț de biciclete care este în același timp și dealer de droguri, sau un chiriaș maniac cu ordinea și curățenia, genul obsesiv-compulsiv. La ultimul etaj locuiește Mathilde, proaspăt pensionată, care acum încearcă să-și găsească liniștea alături de soțul ei. Antoine însuși s-a retras din activitatea muzicală de curând, printr-un gest extrem: a abandonat scena chiar în mijlocul unui concert, fără să scoată un singur cuvânt. În pereții clădirii apare la un moment dat o fisură, despre care se crede că va afecta integritatea întregii clădiri, iar această fisură este folosită de regizor pe post de metaforă: punctul slab, fisura care apare în viața oricui.

 

13. Batman V Superman: Dawn of Justice / Batman vs. Superman: Zorii dreptății

Temându-se că acțiunile supereroului privit ca un zeu rămân nesupravegheate, puternicul și formidabilul apărător al Gotham-ului îl provoacă pe salvatorul adorat, modern al Metropolis-ului, în vreme ce lumea nu se poate hotărî de ce tip de erou are mai mare nevoie. Cum Batman și Superman sunt în război, apare o nouă amenințare ce pune omenirea într-un pericol fără precedent. Pentru ora când este proiectat filmul, accesează pagina patria.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine