Au fost publicate primele imagini cu presupuşii atacatori din Bruxelles

864×486

O publicaţie belgiană a publicat prima imagine cu presupuşi terorişti care ar fi comis atacuri în această dimineaţă în Belgia. Se presupune că cei doi bărbați ar fi în spatele celor două atacuri explozive din aeroportul Zaventen. Actualmente, nu se cunoaşte identitatea bărbaţilor.

Poliția din Bruxelles a confirmat că este în căutarea a doi complici ai sinucigașului care s-a aruncat în aer la aeroport. Vedeți mai jos locurile în care ar fi avut loc exploziile.

Chiar înainte de producerea celor două explozii de la aeroport au fost trase focuri de armă şi s-au auzit strigăte în arabă, transmite agenţia de presă Belga.

Potrivit unui bilanț preliminar, cel puţin 34 de morţi şi 200 de răniţi este ultimul bilanţ al atacurilor din oraşul belgian Bruxelles.

Autoritățile belgiene au instaurat nivel de alertă gradul 4 ca urmare a evenimentelor de tip terorist care au avut loc. Aeroportul internațional Zaventem rămâne a fi închis pentru toate decolările și aterizările programate, iar o parte dintre cursele aeriene aflate deja în aer au fost redirecționate către Amsterdam.

Astfel, nivelul de alertă teroristă pentru Regiunea Bruxelles a fost ridicat la nivelul maxim — „amenințare serioasă și iminentă”, iar nivelul 3 — amenințare „posibilă și credibilă” este în vigoare deja și pentru restul teritoriului belgian. Toate liniile de tren, metrou și transport în comun, de suprafață și subteran, sunt suspendate, iar circulația rutieră se desfășoară cu dificultate, din cauza filtrelor de poliție și a mijloacelor specifice de intervenție pe linia protecției civile.

36

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine