Studenții pot să efectueze stagii de practică la Inspectoratul Național de Patrulare

12241479_845827665544674_2932434822525746037_n

Inspectoratul Național de Patrulare oferă posibilitatea desfășurării stagiilor de practică a studenților din diferite instituții superioare de învățământ. Astfel, timp de o lună, șapte studenți ai facultății de Psihologie și Științe ale Educației a Universității de Stat din Moldova susțin stagiul de practică la Inspectoratul Național de Patrulare, în Serviciul psihologic.

În biroul psihologic, deschis recent la INP, acestora li se acordă sprijin teoretico-practic. Aici ei au posibilitatea să-și aprofundeze, fixeze și consolideze cunoștințele, aplicându-le în practică. De asemenea, își formează abilități și comportamente necesare exercitării profesiei de psiholog.

Astfel, pe parcursul perioadei în care se vor afla la INP, studenții vor obține informații privind legislația în domeniu, vor învăța să redacteze profiluri psihologice și vor fi implicați în activități precum:

# diagnoză organizațională;
# elaborarea de psihotraining-uri;
# studii de caz cu metode de intervenție ce implică o problematică la nivel de grup;
# interviuri psihologice structurate.

După încheierea perioadei de practică, studenții vor primi un aviz care să ateste numărul de ore, perioada în care au efectuat practica, materiale de interes profesional și calificativul obținut.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine