După tragicul incident, Sorin Pleșca s-ar fi retras la o mănăstire. Nu știa de moartea fratelui său

10433107_467230426754144_5366357675310564195_n

După ce Sorin Pleșca, fiul mai mic al deputatului Nae-Simion Pleșca a fost internat la Spitatul din cadrul Serviciului medical al Ministerului Afacerilor Interne din Capitală, tatăl acestuia a făcut primele declarații după apariția fiului său.

Potrivit deputatului, Sorin nu cunoștea despre moartea fratelui său mai mare. Acesta s-ar fi retras după tragedie la o mănăstire și s-a rugat pentru sănătatea fratelui. „Nu aș vrea să vorbesc la acest subiect, dar vă pot spune atât: Sorin s-a aflat timp de două săptămâni la o mănăstire, neștiind finalitatea tragică, care s-a întâmplat cu fratele său. El a mers acolo pentru a se ruga pentru sănătatea fratelui său, împușcat accidental într-un ceas rău. A plecat fiind speriat de incidentul tragic. Zilele acestea a revenit în apartamentul unui prieten de-al său și abia atunci a aflat că Dan a murit, iar odată cu vestea primită, el a căzut într-o stare de șoc și a fost nevoie să fie internat”, a relatat Nae-Simion Pleșca pentru Deschide.md.

Reamintim că, acum două zile, după două săptămâni de căutări, Sorin Plesca a fost găsit la ora amiezii în Chișinău. Deoarece tânărul denota instabilitate emoțională pronunțată, acesta a fost supravegheat de o echipă multidisciplinară, formată din polițiști, procurori, medici, psihologi. Tânărul încă nu a fost reținut și nici audiat de procurori.

Menţionăm, în urma probelor administrate s-a conturat versiunea unui omor din imprudenţă, în rezultatul unei împuşcături produse accidental, versiune confirmată de Procuratura Generală.

Amintim că, incidentul a avut loc în seara zilei de 7 martie în casa deputatului Nae-Simion Pleșca. Fratele mai mic, Sorin Pleșca, l-ar fi împușcat accidental pe Dan Pleșca, fugind de la fața locului înainte de venirea poliției. Acesta a fugit cu automobilul tatălui său, o Skoda Superb, care ulterior a fost găsit în apropierea municipiului Bălți.

Arma din care s-a împușcat este de model CZ 75. Tânărul deținea arma legal, acesta fiind angajat al Departamentului Poliției de Frontieră. Tatăl tânărului, Nae-Simion Pleșca, a postat nenumărate mesaje în care-l roagă pe tânăr să revină acasă. Actualmente, toate aceste mesaje au fost șterse de pe pagina deputatului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine