Pavel Filip: Guvernul nu se va implica în campania electorală pentru alegerea președintelui

filip1
Foto:Pavel Filip PC: www.romaniatv.ne

Premierul Pavel Filip a salutat decizia Curții Constituționale prin care s-a revenit la procedura de alegere directă a șefului statului, menționând că astfel poate fi evitată o eventuală criză politică. Premierul a dat asigurări că Guvernul nu se va implica în campania electorală și că va asigura alegeri corecte și transparente.

„Eu personal salut alegerea directă a președintelui de către cetățeni. Alegerea directă a președintelui este solicitarea a 90% din cetățenii Republicii Moldova”, a declarat premierul în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Moldova 1.

Pavel Filip a menționat că alegerile directe pot evita o eventuală criză politică. „Alegerea președintelui în Parlament reprezintă un posibil moment de criză politică din cauza riscului de a nu fi acumulate 61 de voturi. În cazul alegerilor directe acest potențial de criză dispare. Aceasta înseamnă că nu vor exista alegeri anticipate”, a declarat Pavel Filip.

El a anunțat că le-a cerut membrilor Guvernului să nu se implice în viitoarea campanie electorală. „Am solicitat membrilor cabinetului să nu fie implicați în campania electorală, să facă partidele acest lucru. Noi trebuie să livrăm rezultate.”

Totodată, premierul a dat asigurări că Guvernul va asigura ca aceste alegeri să decurgă într-o atmosferă sinceră și transparentă în Republica Moldova.

Referindu-se la intenția Platformei DA de a organiza un referendum de modificare a Constituției, deși Curtea a decis alegerea președintelui prin vor direct, Pavel Filip a declarat că dacă va fi necesar, Executivul va asigura buna desfășurare a acestui referendum.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine