(foto) Târgul de Cariere și-a dat startul cu o mie și una de oportunități pentru tineri

DinuBubulici.com-3767

Azi și mâine la Centrul de Cultură și Istorie Militară vă așteaptă zeci de angajatori care au pregătite oferte de muncă, dar și oportunități de stagii, cursuri și voluntariat la o nouă ediție a Târgului de Cariere desfășurat la Chișinău.

Târgul de Cariere împlinește anul acesta zece ani. Colaborează cu peste 200 de companii care în timp i-au devenit prieteni apropiați și întâlnește zeci de mii de candidați în fiecare an. A facilitat accesul tinerilor către mediul Corporate și a reușit să se extindă din Chișinău spre Bălți.

6Corina Brândușan, PR Manager Târgul de Cariere: Toți cei interesați de a face primul pas sau următorul pas în carieră pot veni să-i cunoască pe cei 30 de angajatori din Republica Moldova și România ce au venit la Târgul de Cariere și care aduc în fața tinerilor oportunități din domenii diverse: IT, tehnologii, producție, industrie alimentară, finanțe, retail. În tot acest timp am primit feedbackuri pozitive atât de la companii, cât și de la vizitatorii târgului. Am cunoscut o companie care în urma unui eveniment a angajat o întreagă echipă de 150 de persoane. În fiecare an venim cu ceva nou, îmbunătățind experiența evenimentului cu mai multe oportunități de muncă, internshipuri, stagii de practică sau cursuri de dezvoltare profesională. În acest an acestea ajung până la 1.000 de oferte în total.

 

3

 

Alexandru Lozinschi, American Language Center: Ne place să fim prezenți aici pentru a ajuta tinerii. Astăzi suntem cu mai multe oportunități pe masă: de angajare pentru cei care vor să devină profesori de engleză sau de instruire pentru cei care doresc să urmeze cursuri de limbă engleză, cursuri de programare sau oportunități de voluntariat în anumite proiecte.

 

 

1

 

Eduard Munteanu, Dreamups Innovation Campus: Noi avem o abordare diferită față de restul celor care au venit la târg. Noi nu vă propunem să vă angajați la noi, dar vă propunem ca noi să ne angajăm la voi. Altfel spus, vrem să oferim posibilitatăți tinerilor care vor ceva mai mult de la viață alegând să dezvolte un startup internațional la noi în campus. Întrucât piața startupurilor nu merge chiar în regulă, fiind companii care preiau de la tineri sume mari de bani pentru a-i învăța să facă afaceri, venim cu o soluție pe care am învățat-o de peste hotare. Noi investim bani, iar voi investiți timp și energie.

 

2

 

 

Tatiana, vizitator: Caut un loc de muncă pe potriva studiilor mele de filologie. Oportunități sunt multe. Îmi plac târgurile de carieră pentru că oferă informații noi despre companii noi.

 

 

 

5

 

Dorin, vizitator: Caut un loc de practică sau internship în domeniul IT, întrucât acesta îmi va oferi experiență și perspective de dezvoltare. M-am bucurat să găsesc aici și companii care ne cheamă în România să facem stagii. Sunt multe oportunități în domeniul care mă interesează, pentru că fiecare companie, oricare ar fi orientarea de bază, are un departament IT.

 

 

Târgul de Cariere Chișinău continuă și pe 19 martie, în incinta Centrului de Cultură și Istorie Militară, str. Tighina 47 și așteaptă toți candidații între orele 10.00 și 16.00. Participarea la eveniment este liberă și gratuită. Pentru alte detalii, accesează: www.targuldecariere.md și www.facebook.com/tdcmoldova.

 

DinuBubulici.com-3765

DinuBubulici.com-3761

DinuBubulici.com-3728

DinuBubulici.com-3769

DinuBubulici.com-3771

DinuBubulici.com-3773

DinuBubulici.com-3774

DinuBubulici.com-3772

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine