Recomandări de evenimente pentru joi, pe care nu trebuie să le ratezi de St. Patrick’s Day

1
Foto:Photo Credit: unzippedtv.com

Joi poate fi o zi încărcată. În același timp, sfârșitul zilei ar putea încununa opera, petrecând-o util la unul dintre evenimentele pe care ți le recomandă redacția #diez.md. De data aceasta poți să mergi la unul dintre seminarele propuse, la diferite workshop-uri sau la degustări de vin. Alegerea îți aparține. Petrece ziua de joi util și plăcut.

# Club de presă: „Modificarea Codului Audiovizualului: mimăm reforme sau reducem concentrarea?”

 

Photo Credit: .facebook.com/events

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) vă invită, la o nouă ședință a Clubului de Presă, intitulat „Modificarea Codului Audiovizualului: mimăm reforme sau reducem concentrarea?”. Evenimentul se desfășoară cu suportul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională(USAID) în cadrul proiectului FHI 360 ”Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă”. Subiectul va fi abordat în contextul lipsei de transparență și de încălcare a procedurilor legislative în cazul modificării Codului Audiovizualului. Reamintim că proiectul de lege privind modificarea și completarea Codului audiovizualului a fost votat la 26 februarie 2016, în 2 lecturi, la doar 9 zile după ce a fost înregistrat ca inițiativă legislativă. Sunteți așteptat la eveniment la ora 16:00 în incinta localului Eli Pili. Evenimentul poate fi regăsit și pe Facebook.

#Coffee Talk. Kaufland România te invită la o discuție pentru a afla provocările unei cariere internaționale în retail

Photo Credit: facebook.com/events
Photo Credit: facebook.com/events

Pe data de 17 martie, orele 18:00, vino la o discuție liberă cu reprezentanții companiei, unde vei afla despre provocările unei cariere internaționale în retail, oportunitățile și programele de dezvoltare deschise în cadrul companiei. Te așteaptă și recomandări proaspăt oferite de specialiștii echipei.

Intrarea la eveniment este gratuită, pentru a fi alături de noi, completați formularul de participare la eveniment.

Kaufland (Kaufland Stiftung & Co. KG) este una dintre firmele de comerț cu amănuntul din Germania. Kaufland este prezent în România din anul 2005 fiind cel mai mare lanț de hipermarketuri. Încearcă să afli mai multe pe pagina de Facebook a evenimentului.

# UpGrade #9: Bucuria de a învăța. Metode eficiente de învățare

Photo Credit: facebook.com/events

Joi, 17 martie 2016, ora 18.00 la Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE), str. V. Alecsandri 119, et. 1, Sala de instruire CICDE ai ocazia să afli anumite metode de învățare. De asemenea, vei putea face apel la experiența specialiștilor pentru a descoperi ce se știe despre învățare și cum o percepem și cât de conștienți suntem de metodele de învățare pe care le aplicăm zi de zi în diverse contexte. Astfel veți descoperi bucuria de a învăța sau și de a o împărtășim cu cei care o caută.
Pentru a participa completează formularul de înscriere, iar la întâlnire poți contribui cu donații benevole pentru activitățile UpGrade în Educație. Accesați pagina de Facebook a evenimentului pentru a afla mai multe informații.

#Constituțiile statelor lumii: cum sunt ele prin alte țări

Photo Credit: facebook.com/events

La originea constituţiei, ca lege fundamentală, stau o serie de factori, definiţi convenţional rădăcini istorice şi politice ale constituţiei. Influenţa acestor factori în fiecare stat este diferită, dar în ansamblu constituie acel fundament pe care s-a format constituţia modernă, determinată de participarea omului la viaţa socială în corelaţie cu mediul natural. Astfel, în calitatea sa de izvor fundamental de drept, constituţia este influenţabilă de: factorul natural – condiţia firească în care se dezvoltă fiinţa umană, care este constituit din factori geografici, biologici, fiziologici şi demografici; factorii politici, deoarece statul, reprezentat prin autorităţile publice centrale (parlament, şeful statului, guvern etc.), partidele politice, grupurile de presiune au un rol important în evoluţia constituţiei; factorul economic, întrucât un anumit tip de organizare economică a unui stat îşi lasă amprenta şi asupra normelor constituţionale existente. În afară de aceste circumstanţe, asupra conţinutului constituţiei influenţează şi procesele de integrare a statelor, nivelul de dezvoltare economică, culturală şi morală. În fiecare stat aparte constituţia era şi este ca şi cum suprapusă pe această matrice, adaptând elementele preluate la dreptul, cerinţele şi viziunile societăţii şi ale statului. Mai multe despre acest suiect aflați la evenimentul de mâine de la Librăria din Centru de la ora 18:15. Despre eveniment mai aflați și de pe Facebook.

# Chisinau Toastmasters Meeting. Special guest: Kumail Jetha (ENDAVA)

Photo Credit: facebook.com/events

Toastmasters este o organizație educațională, care se concentrează pe oferirea experienței în comunicare și leadership. Fiecare întâlnire începe cu jumătate de oră înainte de eveniment, de la 18:30 până la 19:00. În acest timp puteți veni și să obțineți informații despre Toastmasters. Apoi la 19:00 se încep discursurile. De data aceasta membrii clubului și-au dat întâlnire la Biblioteca Municipală „B.P.Haşdeu”. Pentru a afla mai multe informații accesați pagina de Facebook.

# Workshop – Ce este mai important – Marketingul sau Vânzările?

Photo Credit: facebook.com/events

Tema Workshop-ului din această zi de joi este: Ce este mai important – Marketingul sau Vânzările?
-Care este produsul final al fiecarui departament?
-Cine e responsabil de rezultat?
-Cum obții rezultatul dorit atunci când unii dau vina pe alții?
-Care sunt instrumentele de măsurare a eficienței?
-Cum poți gestiona ambele departamente pentru a obține profit?

Începutul workshop-ului este la ora 18:30 la Angry House. Pentru a te înregistra acecesează acest formular. Evenimentul pe Facebook îl găsești aici.

# Degustarea Vinurilor Purcari

Photo Credit: facebook.com/events

Mâine sunteți invitat la ora 19:00 în English Cigars Club unde Vă veţi delecta cu aromele primăvăratice şi de poveste ale celor mai selecte vinuri Purcari. Acolo veți învaţa cum să citiți un meniu de vin, cum să apreciați vinul dincolo de „dulce” şi „sec”, şi ce este cel mai important, vom descoperi cinci poveşti diferite:
1. Vinohora în Alb
2. Rose de Purcari
3. Vinohora în Roşu
4. Freedom Blend
5. Ice Wine de Purcari

Invitații vor combina vinul cu delicii culinare și vor învăța că degustarea acestuia este, de fapt, o artă. Veţi avea parte de o seară cu totul specială alaturi de doamna Natalia Melnic, gazda evenimentului, care ne va prezenta lumea ascunsă a vinului, într-o atmosferă relaxantă şi plină de poveste. Costul degustației este de 300 de lei. Locurile la degustaţie sunt limitate, Vă încurajăm să rezervaţi la numărul de telefon- 068566665. Despre eveniment mai aflați și de pe Facebook.

#  Petrece Sfântul Patrick la Brothers’ PUB

Photo Credit: facebook.com/BrothersPUBChisinau

Sărbătoarea Sfântului Patrick, celebrată pe 17 martie se petrece, așa cum cere tradiția la un pahar de bere.Or toată lumeaîn această zi poartă haine verzi, trifoi şi, pentru că este vorba de Irlanda, bea bere. Începând cu ora 20:00 ai ocazi să vii cu prietenii la Brothers’ PUB și savurează bere verde cu muzică live. Prima bere este gratuită. Rezervări puteți face din timp. De asemenea, evenimentul îl găsiți pe Facebook aici.

# De Sfântul Patrick savurează bere gratuit la mai multe berării din Capitală

Photo Credit: facebook.com/Smokehouse.Moldova

Tot de Sfântul Patrick puteți profita de promoția pe care o oferă mai multe locații publice din Capitală precum:  The York Pub, Smokehouse BBQ, Dublin Irish Pub, Burger Beef, Bier Platz, Maximilian Pub & Grill. În zilele 17 și 18 martie puteți savura două beri LITRA IRISH DRY STOUT iar a treia va fi din partea casei. De asemenea, în această periodă fiecare vizitator poate degusta LITRA IRISH DRY STOUT gratuit. Mai multe detalii despre acest eveniment aflați aici

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine