Prima platformă online de muzică vie, „Etaj’Live”, a fost lansată în Moldova

1
Foto:Photo Credit: cafebabylone.com

Etaj’Live, prima platformă online de muzică vie din Moldova, a fost lansată ieri, 16 martie. Fiind o inițiativă comună a Imago și POT Music, aceasta apropie interpreții de publicul dornic să descopere muzică nouă, alternativă și de calitate, creată în Moldova sau peste hotarele țării. Platforma oferă sunet și imagine calitativă și dorește să aducă în fața camerei formații și vibrații noi. Despre apariția și continuitatea acestui proiect ne-a povestit unul dintre autorii lui, Iulia Panici, organizator din cadrul POT Music, care este unul dintre partenerii platformei.

Iulia Panici ne-a dezvăluit că platforma a apărut ca o idee firească în contextul eforturilor de a promova trupele tinere. „Costurile producției video sunt mari, artiștii tineri nu au posibilitatea să-și facă videoclipuri sau înregistrări video profesioniste. Astfel, noi, cu resursele și experiența pe care o avem, am simțit momentul să creăm această platformă”. De asemenea, autorii acesteia intenționează să înregistreze și trupele străine care vin în Moldova să cânte muzică alternativă și calitativă.

 

Photo Credit: facebook.com/potmusicmoldova
Photo Credit: facebook.com/potmusicmoldova

POT Music este un hub pentru muzicieni. Prin acesta se încearcă să se cunoască toate trupele noi care apar, care se manifestă, dar mai ales care își fac muzica proprie. Tinerii care doresc ca muzica lor să fie inclusă în această platformă trebuie doar să-i contacteze pe organizatori. „Dacă, totuși, cineva ne scapă din vizor, nu are decât să ne contacteze. Noi îi vom asculta și dacă fac față standardelor de calitate, atunci vom fi bucuroși să-i găzduim”, a menționat Iulia Panici.

 

Cei care au dat start primului episod `Etaj’ Live” sunt membrii trupei „Les Poissons Voyageurs” sau „Travelling Fish” din Canada/Franța. Filmările au avut loc săptămâna aceasta la Imago iar acele 23 de minute filmate cu “Travelling Fish” pot fi deja ascultate și privite online în HD pe canalul Imago de pe Youtube.
Autorii proiectului intenționează să creeze și un radio online în care participanții “Etaj’ Live” își vor găsi locul. „Suntem gata să oferim și televiziunilor locale dreptul de a ne retransmite. Sperăm ca proiectul să crească organic, așa cum s-a și născut.”

Acei care vor să vadă trupa „Les Poissons Voyageurs” live sută la sută, o pot face venind la concertele lor care vor fi organizate săptămâna aceasta la Chișinău și nu numai. Primul se preconizează pe mâine, 18 martie, la T5 Bar cu începere de la ora 19.00.

 

Photo Credit: youtube.com
Photo Credit: youtube.com

„Peştii călători”- aceasta ar fi varianta pentru limba română, originari din Canada şi Franţa şi-au respectat statutul de oameni liberi, călătorind prin lumea diferitelor culturi, care este și sursa lor de inspiraţie muzicală. Un acordeon, un contrabas, două chitări şi patru voci au fost ingredientele necesare unei călătorii muzicale oferite de cei patru, călătorie în care pluralitatea stilurilor muzicale, de la swing -ul american sau manouche-ul ţigănesc, spiritualul alb şi negru, reggae-ul, balada rusească sau napoletană complotează cu plăcerea lor de a cânta.

Aceștia au fost invitați de organizatorii POT Music și vor susține în Moldova o serie de concerte la Bălți, Strășeni, Anenii – Noi. „Dorim să aducem muzică bună nu doar în orașul Chișinău, dar și în afara lui. Vrem ca oamenii să iasă din rutină”, a spus Iulia Panici.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine