(video) Cristi Aldea-Teodorovici: „Eu nu am nimic personal cu cei de la Carla’s Dreams”

Fără titlu

După ce Carla’s Dreams a reinterpretat la un post de radio piesa „Focul din vatră” a regretaților artiști Ion și Doina Aldea-Teodorovici, fiul acestora, Cristi Aldea-Teodorovici, a blocat piesa, precizând că o trupă care are cântece cu rusisme, nu poate promova muzica părinților săi. Acțiunea a creat dispute, iar presa a ajuns să mediatizeze pe larg acest subiect, fără foarte multe detalii însă, iar asta pentru că, Cristi Aldea-Teodorovici menționa că va oferi informații în cadrul unei conferințe de presă, care a fost organizată astăzi.

Cristi Aldea-Teodorovici a explicat jurnaliștilor cum a pornit conflictul cu cei de la Carla’s Dreams, care este motivul pentru care a blocat piesa, totodată, expunând articolele din legea dreptului de autor al Republicii Moldova. Acesta a menționat că nu credea că va ajunge într-o zi să se justifice în fața reporterilor și întregii națiuni asupra drepturilor pe care le deține.

„Mă simt nevoit să susțin această conferință de presă după ce, săptămâna trecută, am fost solicitat în repetate rânduri de jurnaliști pentru a explica de ce a fost blocată o înregistrare neautorizată a unei piese semnate de părinții mei. Deși știu că majoritatea au înțeles că legea îmi dă dreptate, aș vrea să clarificăm împreună toate celelalte întrebări care înțeleg că au mai rămas pentru unii”, a precizat Cristi Aldea Teodorovici, totodată, menționând că el respectă realizările proiectului Carla’s Dreams și nu are nimic împotriva celor care consumă produsele lor.

Aldea Teodorovici a descris ordinea cronologică în care s-au petrecut evenimentele. „Pe 29 februarie, aflu pentru prima dată de la cunoștințe și prieteni, despre înregistrarea cu pricina plasată online. Imediat încerc să iau legătura cu cineva din managementul trupei. Neavând niciun răspuns din partea acestora, am notificat YouTube despre încălcarea drepturilor mele, cu dovezile de rigoare, iar cei de la YouTube mi-au dat dreptate, blocând acea înregistrare după scurt timp. Din nefericire, între timp, aceasta fusese deja descărcată și încărcată pe alte rețele de socializare, după care, cum bine știți, e ca și cum ai lupta cu morile de vânt. Cei de la Carla’s m-au apelat peste patru zile, dar eu eram implicat deja cu concerte, astfel subiectul rămânând în așteptare. După o săptămână și jumătate, primesc un răspuns de la cei din managementul trupei, care se arată nedumeriți și au considerat „subiectul în stare de epuizare”.”

Aldea Teodorovici a explicat că odată ce o piesă este încărcată pe Youtube, ea poate să aibă multe vizualizări, respectiv să devină hit. Dacă în cazul celor de la Carla’s Dreams coverul ar fi ajuns unul cunoscut, acesta putea fi cântat și la concerte. Aldea Teodorovici nu-și dorește ca în cadrul unui concert să fie cântată o piesă cu rusisme, iar mai apoi „Focul din Vatră”. Totodată, acesta a menționat că acceptă ca trupa Carla’s Dreams să cânte piesele părinților săi doar dacă și-ar schimba denumirea trupei. „Eu nu am nimic personal cu ei. Mă bucur mult dacă această trupă vrea să-i aducă un omagiu părinților mei, cântându-le piesele, însă să nu facă asta public”, a menționat Aldea Teodorovici.

Ideea de bază formulată de interpret a fost că toți artiștii care vor să reinterpreteze piesa lui Ion și Doina Aldea Teodorovici să i se adreseze lui sau asociației „Două inimi gemene”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine