Tinerii unioniști te invită să propui un candidat pentru Sfatul Țării II

unire10

De curând s-a lansat platforma „Sfatul Țării”. La accesare vizitatorii sunt invitați să voteze sau să propună pe cineva pentru constituirea celei de-a doua versiuni a organului legislativ ce în 1918 a votat unirea Basarabiei cu România. În lista candidaților se regăsesc personalități din diferite domenii de activitate din societatea noastră.

„Ion Inculeț, Constantin Stere, Pantelimon Halippa, Anton Crihan, Elena Alistar, Gherman Pîntea sunt câteva dintre numele care au făcut istorie prin votul acordat pentru unirea României cu Basarabia în Sfatul Țării. Astăzi, la aproape 100 de ani de la Unire, se caută din nou eroi ai neamului care să realizeze reîntregirea națională. Tu pe cine vezi în Sfatul Țării 2?”, se spune în mesajul de întâmpinare.

Lista celor propuși crește în fiecare zi și are deja în jur de 70 de candidați. Printre aceștia se regăsesc și interpretul Ion Paladi, regizorul Sandu Grecu, scriitorul Gheorghe Erizanu, interpretul Nicu Țărnă, actrița Ninela Caranfil, jurnalista Stela Popa sau compozitorul Eugen Doga. Vedeți aici lista întreagă.

Prin completarea unui formular disponibil pe platformă poți propune și tu pe cineva care să candideze pentru un loc în Sfatul Țării II.

Inițiativa este organizată cu ocazia împlinirii a 98 de ani de la actul Unirii pe 27 martie 2016, zi în care la Chișinău, va avea loc sesiunea de deschidere a forului reprezentativ al unioniștilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine