În vacanța de primăvară poliția a depistat 83 de copii în spaţii publice, fără supraveghere

20160303_105250
Foto:PC: IGP

În perioada vacanţei de primăvară, Inspectoratul General al Poliţiei a desfăşurat operaţiunea „GRIJA” care a avut drept scop prevenirea şi combaterea delicvenţei juvenile, precum şi prevenirea traumatismului în rândul copiilor.

Urmare a acţiunilor poliţieneşti, desfăşurate de subdiviziunile teritoriale ale poliţiei au fost verificaţi la domiciliu 951 de minori aflaţi în vizorul poliţiei şi 332 de familii needucogene. În vederea prevenirii comportamentului deviant al copiilor, polițiștii în comun cu reprezentanţii organelor de protecţie socială, direcțiilor de învățământ au desfăşurat 379 de razii în cadrul cărora au fost verificate 505 instituţii de agrement şi 163 de internet-cafe.

Astfel, au fost depistaţi 83 de minori aflaţi în spaţii publice fără supravegherea părinţilor, din ei nouă copii în stare de ebrietate alcoolică, patru copii în stare de ebrietate narcotică, 52 de copii care practicau vagabondajul şi 18 copii pentru cerşit.

De asemenea, Poliția şi-a adus aportul la plasarea a 42 de copii identificaţi şi evaluaţi ca fiind în situaţie de risc, 31 din ei fiind plasaţi în regim de urgenţă şi 11 în regim planificat.

Pentru o serie de încălcări depistate și constatate, de către forțele de ordine au fost pornite 245 de cauze contravenţionale, inclusiv: 156 în privinţa părinţilor care nu îşi onorează obligaţiile de întreţinere, de educare şi de instruire a copilului (art. 63 al CC); patru pentru comercializarea produselor din tutun şi a băuturilor alcoolice către minori (art.91 alin. (2) CC), una pentru comercializarea băuturilor alcoolice către minori (art.286 alin. (4) CC), trei pentru sustrageri în proporţii mici din avutul proprietarului, comise de minori (art.105 CC) şi 81 de alte contravenţii.

În adresa Consiliilor locale pentru protecţia drepturilor copilului au fost expediate 70 de prezentări pentru aplicarea măsurilor de influenţă publică şi implicarea în soluţionarea problemelor copiilor aflaţi în dificultate, precum şi 108 sesizări şi înştiinţări în adresa instituțiilor abilitate.

Inspectoratul General al Poliţiei în comun cu autorităţile responsabile de protecția copilului va desfășura și în continuare acţiuni de prevenire a delincvenţei juvenile şi ocrotire a drepturilor copilului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine