Escrocherie prin „dezlegare de farmece”! O „vrăjitoare” din Basarabeasca a fost reținută

15450163152_7c40d1c598_k

Procuratura raionului Basarabeasca informează despre reţinerea şi punerea sub învinuire a membrei unui grup criminal organizat, specializat în sustragerea, prin înşelăciune şi abuz de încredere, a bunurilor altor persoane prin prestarea ilegală de servicii de cult (dezlegare de farmece).

Temei pentru pornirea procesului penal a servit plângerea depusă de o locuitoare a raionului Basarabeasca, care reclama acţiunile ilegale ale învinuitei.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţie s-a stabilit că în decursul lunii februarie 2016, sub pretextul că poate feri victima de farmecele care îi pun în pericol viaţa, învinuita, de comun cu alte persoane, a dobândit 1.550 de euro şi 4.000 de lei. Ulterior, aceasta a solicitat încă 400 de euro, moment în care a fost reţinută în flagrant delict.

Pentru a câştiga încrederea victimei, „vrăjitoarea” i-a eliberat o recipisă privind luarea banilor cu împrumut. De notat că învinuita, în vârstă de 56 de ani, a mai fost anterior condamnată pentru comiterea unor infracţiuni similare.

Astăzi, procurorii i-au înaintat femeii învinuirea şi urmează să solicite mandat de arestare pe un termen de 30 de zile. Pentru această infracţiune, norma penală prevede amendă în mărime de până la 20 de mii de lei sau închisoare de la doi la șase ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine