(foto) Patru deținuți minori au devenit bucătari cu acte în regulă în prepararea pizzei

4
Foto:Photo Credit: penitenciar.gov.md

Deţinuţii minori din Penitenciarul nr. 10-Goian au absolvit cursul de preparare a pizzei italiene. Promoţia de specialişti în prepararea pizzei a susţinut, vineri, 4 martie 2016, un masterclass la cursul de instruire „Prepararea pizzei”.

Conform unui comunicat de presă al Departamentului Instituțiilor Penitenciare, patru deţinuţi minori aflaţi în custodia instituţiei de detenţie de la Goian au trecut cu brio cursul intensiv de instruire în prepararea pizzei italiene.

Astfel, în cadrul orelor de instruire, ghidate de maestrul bucătar Carmelo ARGESE, deţinuţii minori au învăţat tehnici de preparare a pizzei folosind ingrediente italiene. Examenul a avut loc în bucătăria Penitenciarului nr. 10-Goian, fiind asistat de reprezentanţi ai instituţiei de detenţie şi ai „Fundaţiei Regina Pacis”.

La finele cursului, minorii au obţinut Certificate de Calificare în Prepararea Pizzei, care le vor oferi o şansă de reintegrare în societate şi de angajare în câmpul muncii după eliberare. Menţionăm că, cursul de formare profesională „Prepararea pizzei” se desfăşoară în cadrul proiectului „De noi depinde viitorul nostru” implementat de „Fundaţia Regina Pacis” cu suportul Asociaţiei RENOVABIS, Germania.

 

2

Photo Credit: penitenciar.gov.md
Photo Credit: penitenciar.gov.md
Photo Credit: penitenciar.gov.md
Photo Credit: penitenciar.gov.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine