La Bălți se dă startul unui concurs de reciclare între elevi

balti

La Bălți se dă startul unui proiect de reciclare în care sunt implicate în principal instituțiile de învățământ. Proiectul va cuprinde două laturi – cea educațională și cea practică, cu scopul de a îndemna comunitatea să recicleze.

Un studiu realizat în 2015 a arătat că 65% din populație nu a reciclat înainte, dar 89% dintre oameni ar recicla dacă serviciul dat ar fi prestat. Cum acest proiect va soluționa problema dată?

Proiectul „Noi Câștigăm Când Reciclăm” este propus de către Centrul de Resurse pentru Educația Ecologică „Școala Verde” și constă din două etape:

# educațională – aspectul educațional va consta în două etape de formare. Un training dedicat reciclării pentru 50 de studenți va avea loc la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți pe 12 martie. Acești 50 de studenți vor fi în stare să ofere aceeași formare elevilor din șase școli din Bălți și două școli din satele apropiate, pentru 150 de elevi;

# a doua etapă a proiectului va consta într-un concurs care începe la 25 martie între cele opt școli participante pentru a verifica ce școală poate colecta cel mai mult plastic, hârtie și carton. Containerele pentru reciclare vor fi instalate în fiecare școală participantă, pentru a oferi studenților și comunității o oportunitate practică de a recicla.

Fiecare școală participantă va primi diplome și un premiu bănesc pentru materialul reciclat, care va fi folosit pentru a sprijini cluburi și activități studențești. Școlile câștigătoare vor fi onorate cu titlul „Școli care au grijă de mediul înconjurător”, scris pe un panou.

Competiția oferă o nouă modalitate pentru elevi de a fi implicați în comunitatea lor, care, la rândul ei, are posibilitatea de a sprijini atât interesele elevilor, cât și procesul de reciclare a hârtiei, materialelor de plastic și carton. Programul dat va fi primul pas în implicarea elevilor și a comunității în domeniul reciclării, care va aduce un viitor mai curat pentru orașul Bălți.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine