Prim-ministrul David Cameron a ajuns la un acord cu liderii Uniunii Europene

1
Foto:Photo Credit: mansimonaallice.ro

Premierul britanic face campanie în favoarea rămânerii Marii Britanii în componența Uniunii Europene la referendumul de la 23 iunie, deși un număr dintre propriii săi miniștri susțin o ieșire a țării din blocul comunitar.

Acesta susține că va fi necesar până la un deceniu sau mai mult pentru a negocia mai întâi ieșirea din Uniune, iar apoi viitoarele aranjamente cu Uniunea Europeană, precum și acordurile comerciale cu țările din afara Uniunii în termeni acceptabili pentru Marea Britanie.

Poziția acestuia a putut fi observată într-un document care prezintă procesul retragerii din Uniunea Europeană. Astfel, Guvernul susține că părăsirea blocului comunitar este fără precedent și că ar avea un efect imprevizibil. Cu toate acestea, mai mulți miniștri și primarul Londrei acuză Guvernul de alarmism.

Unul dintre aceștia, Chris Grayling, un oficial cu rang de ministru care este și lider al camerei inferioare a parlamentului britanic, a declarat că un acord cu Uniunea Europeană după un eventual Brexit ar fi unul care se poate obține relativ rapid pentru că este în interesul financiar al țărilor UE să continue schimburile comerciale cu Marea Britanie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine