Petiție: Chirtoacă trebuie să explice cum a cheltuit 30 milioane de euro bani publici

chirtoaca11
Foto:PC: Newsmaker.md

Un grup de inițiativă urbană îi cere lui Dorin Chirtoacă, printr-o petiție, să clarifice cum acesta a cheltuit 30 milioane de euro bani publici pe renovarea bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt și altor străzi din Chișinău.

Grupul de inițiativă aduce la cunoștință că Primăria Chișinău implementează proiectul de „Reabilitare a rețelei de străzi si trotuare, crearea unor locuri de parcare si modernizarea sistemului de iluminat public (Pachet 1: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, C. Negruzzi, str. V. Alecsandri)” în cadrul Proiectului Sectorial de Drumuri Urbane (Pachet 1: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, C. Negruzzi, str. V. Alecsandri; Pachet 2: str. Tighina, Alexandru cel Bun, 31 August 1989).

Conform informaţiei prezentate pe website-ul Primăriei, scopul proiectului este reabilitarea străzilor prin îmbunătățirea condițiilor de circulație a transportului, precum și a pietonilor.

Spre regret, la momentul întocmirii acestui demers, aceștia au constatat următoarele: probleme de credibilitate, lipsa de transparență, carențe de calitate.

Astfel, grupul de inițiativă cere plasarea în spațiul public a documentelor proiectului de reabilitare a bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, C. Negruzzi, str. V. Alecsandri (Pachet 1), dar și a străzilor Tighina, Alexandru cel Bun, 31 August 1989.

Din grupul de inițiativă fac parte: Victor Chironda, Karl Luganov, Sergiu Barcari, Denis Cenuşă, Valeriu Paşa, Vitalie Sprânceană, Sergiu Tofilat.

Cum puteți semna petiția

 

Semnare petiție
Semnare petiție

Cine vrea să semneze petiția se poate apropia în Scuarul Cehov între orele 16.00 și 17.00 (1 martie), orele 12.00-14.00 (2 și 3 martie)

Cine nu reușește și ar vrea să semneze îl poate contacta pe Victor Chironda printr-un mesaj privat sau la tel: 068133092.

Întreaga petiție o puteți vedea aici:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine