Gest emoționant: Mai mulți tineri luptă pentru a salva viața primei lor profesoare

silviacotelea

Paula Erizanu împreună cu mai mulți colegi de liceu a început campania de colectare de fonduri pe platforma de crowdfunding moldovenească – Guvern24, unde își propune să strângă 20.000 de euro până pe 31 martie 2016 pentru a o ajuta pe Silvia Cotelea, prima lor profesoară de la liceul Prometeu-Prim.

Paula Erizanu
Paula Erizanu

„Silvia Cotelea a fost învățătoarea care s-a dedicat în întregime elevilor săi. Să îi dezvolte ca indivizi, cu propriile emoții și talente, să îi asculte, să îi învețe să aibă curajul de a exprima ceea ce cred cu adevărat, să îi inspire să vrea mereu să crească. Poate că nu mai e învățător în Republica Moldova care să îi roage pe copii să îl corecteze când face vreo greșeală de calcul sau de gramatică. Dar Silvia Cotelea o făcea, pentru că mai presus de orgoliu a pus mereu dorința de a fi mai bun. Mai presus de problemele sistemului de care ne plângem cu toții, a pus copiii. În loc să se plângă de mentalitatea moldovenilor, a încercat să o schimbe.

O viață nu trebuie să se termine la 54 de ani. Silvia Cotelea mai are mult de dăruit și după câte a făcut pentru copii, mai are mult, mult de primit. În semn de recunoștință și de recunoaștere a unuia dintre cei mai buni dintre noi, haideți să o ajutăm să își continue viața. Cât mai curând”, scrie Paula Erizanu pe Guvern24.md.

Puteți dona pentru Silvia Cotelea aici: Save Silvia Cotelea, an exceptional teacher! 

Până la 27 februarie s-au colectat 3.219 de euro, ceea ce constituie 16% din suma necesară.

Silvia Cotelea
Silvia Cotelea

Mai jos vedeți mai multe mesaje de susținere din partea foștilor elevi și părinți ai acestora.

„Doamna Cotelea într-adevăr a fost o învățătoare perfectă și asta nu o spun din melancolie, ci că am mai cunoscut prime învățătoare. Într-o jumătate de an cât mi-a fost învățătoare, am reușit să învăț cât în trei ani de școală primară din alte licee ale Capitalei. Dar mai ales să gândesc și să scriu cumva altfel.” (Vlada Ciobanu, 25, fostă elevă)

„Silvia Cotelea m-a învățat că orice exercițiu – de algebră ori de inimă – poate fi învins. Cu un zâmbet cald, o pereche de ochi determinați și… un ceai în debaraua clasei.” (Beatrice Porcescu, 23, fostă elevă)

„Este omul care mă învăța matematica cu o cănuța de lapte și biscuiți, care radia lumină și bunătate. Este un OM și o profesoară care ne-a crescut pe noi toți oameni liberi!” (Ionela Costachi, 25, fostă elevă)

„O învățătoare de excepție, care s-a dăruit întru totul elevilor săi. Este cea care ne-a ascultat și auzit, care ne-a susținut și încurajat în a spune și a gândi liber.” (Corneliu Mariniuc, 23, fost elev)

„Mă gândeam să scriu un text mai epic despre ceea ce o face pe Silvia Cotelea o Mare Învățătoare, ceea ce o face să fie Învățătoarea perfectă într-o lume de îmbuibați, profitori, lingăi și semidocți. Ce i-a făcut, generații de-a rândul, pe elevii de-a cincea, de-a noua, studenți, absolvenți și maturi de-a binelea să vină vinerea după-amiază în debaraua din spatele clasei lor să bea un ceai. Să povestească. Să fie înțeleși. Să se simtă în siguranță. Să-și recapete încerderea și pofta de viață. Silvia Cotelea a făcut din copiii noștri ceea ce sunt azi. I-a învățat să fie, nu să pară a fi. Să simtă, nu să imite simțirea. Să devină varianta lor cea mai bună. Să iubească, să fie verticali, să aibă o părere, să știe să și-o apere, să nu se teamă să fie diferiți. A râs împreună cu ei, au călătorit, au întâlnit zorii, s-au rostogolit de pe munte, au învățat să înoate, să zboare și să fie frumoși. A recunoscut când a greșit și i-a iertat atunci când au greșit ei. Știm cu toții ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi nimerit copiii noștri pe alte mâini. Azi Silvia Cotelea, deși nu spune, nu recunoaște, are nevoie de noi. S-a descurcat cum a putut, singură cu cancerul său, acum, pur și simplu, e și rândul nostru să-i fim alături. Tratamentele de la Viena au dat randament, dar doar pe moment. O operație salvatoare costă 20.000 de euro, iar ceea ce a făcut Silvia Cotelea pentru copiii noștri e incomparabil mai scump. Haideți!” (Angela Brașoveanu, părinte)

„E învăţătoarea fiului meu, un pedagog de o mare cultură și cu mult har. Încă mai sper să fie învăţătoarea fiicei… Chit că ar trebui ca ea să meargă la școală la șase ani și jumătate! Haideţi să ajutăm!” (Viorica Oleinic, părinte)

„O mare Doamnă și un Învățător care iubea atât de mult elevii săi încât noi părinții învățam de la ea să fim părinți.” (Jana Costachi, părinte)

Pentru a o ajuta pe profesoara Silvia Cotelea puteți face donații prin intermediul platformei Guvern24.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine