Cumpără un mărțișor la „Târgul Primăverii” și ajută un bolnav de scolioză

1
Foto:Photo Credit: monitorulcj.ro

„Târgul Primăverii” ediția 2016 „Dăruiește un zâmbet procurând un mărțișor” își așteaptă vizitatorii mâine la Liceul Teoretic Pro Succes. Evenimentul se va deschide la ora 12.00 și va dura trei ore.

Tradițional, sărbătoarea susține mai multe persoane cu dizabilităţi prin contribuţiile necondiţionate ale fiecărui participant. Anul trecut, cu banii adunaţi din vânzarea mărţişoarelor a fost susținută o studentă diagnosticată cu scolioză de gr. IV. În acest an, organizatorii își propun să o ajute în continuare pe această tânără, dar și pe fosta absolventă a liceului Pro Succes, actualmente studentă, diagnosticată cu scolioză încă din copilărie.

Prin organizarea în fiecare an la Facultatea de Pedagogie și în Liceul Teoretic Pro Succes a activităţii cu genericul „Târgul primăverii”, organizatorii își propun să devină un sprijin de susţinere materială şi morală prin diverse activităţi de sensibilizare şi informare a cadrelor didactice pentru prevenirea scoliozei, ca afecţiune caracterizată prin deformarea coloanei vertebrale.

Această activitate face parte din campania „Sănătate pentru toți” care a demarat pe 23 februarie cu acțiuni precum lecții publice despre particularităţile de vârstă şi igiena aparatului locomotor, destinate elevilor. Campania va finaliza cu deschiderea Târgului Primăverii și a expoziției de mărțișoare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine