Cum îi puteți ajuta pe câștigătorii FIRST LEGO League Moldova să participe la finala din Estonia

robo3
Foto:Strângere de fonduri pentru câștigătorii FIRST LEGO League Moldova

La 20 februarie a avut loc cea de-a doua ediție FIRST LEGO League Moldova, la care au participat 13 echipe de elevi, care s-au întrecut în competiția celui mai bun și eficient robot construit. Campioana RoboJunior și echipa clasată pe locul 1 pentru proba tehnică „Misiunea Robotului” – RoboRangers, au obținut șansa de a participa la finala competiției internaționale ce va avea loc în Estonia.

În cadrul FIRST LEGO League participanții proiectează, construiesc, programează și testează un robot autonom, aplică concepte din știință și matematică, realizează o cercetare și elaborează soluții inovatoare pentru rezolvarea unor probleme reale, lucrează în echipe și dezvoltă aptitudini importante pentru carieră și viață. La cea de-a doua ediție a competiției participanții au intrat în „Cursa deșeurilor”, astfel încât proiectele lor au fost orientate spre a găsi soluții pentru gestionarea eficientă a deșeurilor din comunitatea lor.

Campionii noștri, echipele RoboRangers antrenată de Viorica Juc și Lilia Mihălache și RoboJunior, sub îndrumarea antrenorului Florin Cazac, au nevoie de susținerea noastră pentru a-și putea acoperi costurile de călătorie, cazare, alimentare, care sunt destul de ridicare, iar termenii de pregătire – restrânși. O parte din suma necesară va fi acoperită de părinți și de partenerii competiției, dar mai este nevoie de cca 5.000 de euro.

O campanie a fost deschisă pe platforma de strângere de fonduri guvern24.md.

 

Echipa Robo Craft
Echipa Robo Rangers
Echipa Robo Junior
Echipa Robo Junior

FIRST LEGO League este cea mai importantă competiție internațională în domeniul tehnologiei și roboticii, care se desfășoară în prezent în 80 de țări și adună anual peste 230 de mii de participanți. La cea de-a doua ediție națională, au participat 13 echipe de elevi cu vârste cuprinse între 9 și 16 ani dintre care 12 echipe din Chișinău și una din Taraclia, Căușeni. Finala regională a concursului va avea loc la 12-13 martie 2016 la Talinn, Estonia, cu participarea a 44 de echipe din cinci țări (Estonia, Letonia, Lituania, Norvegia și Moldova).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine