Ce-au găsit tinerii din Moldova fiind activi pe pagina „Caut o persoană”

cautopersoana
Foto:Pagina de Facebook: Caut o persoană

După un an de la formarea paginii, administratorul acesteia spune că i-a întrecut propriile așteptări. În acest context, echipa #diez a încercat să afle ce pot găsi tinerii din Moldova atunci când caută pe cineva pe această pagină.

„Pentru început aș vrea să vă spun că ne-am format în februarie, anul trecut (n.r. 2015) și ca și orice pagină, am trecut etapele evoluției. A fost foarte greu la început, pentru că lumea nu știa despre pagină, nu înțelegea ideea și conceptul ei. După ce pagina a început să fie cunoscută, primeam multe mesaje, încât nu reușeam să le public. Utilizatorilor le-a plăcut ideea de a publica sub anonimat și de a alege pe cine doresc ei pentru comunicare sau o eventuală relație. Așa că am fost nevoit să recrutez persoane care să mă ajute să avem grijă de pagină. Kriss și Wally sunt nikename-urile lor, ei au contribuit foarte mult”, spune administratorul paginii, Steve.

„Activez ca moderator în cadrul CoP de câteva luni, și pot să spun că sunt mulțumit de ceea ce fac și chiar primesc plăcere știind că pot ajuta persoanele să se exprime. Aș fi bucuros dacă persoanele care într-adevăr au reușit să obțină ceea ce au dorit ne-ar spune și nouă, asta m-ar face să mă simt mai bine ca de obicei.

Noi nu îndemnăm persoanele să facă cunoștință pe internet, dar cred ca acesta e un prim pas care ajută să fie ocolite barierele care apar în comunicare. Noi oferim persoanelor posibilitatea de a alege și în plus, faptul că mesajele sunt postate anonim oferă încredere și libertate de exprimare utilizatorilor.

Scopul nostru este să ajutăm persoanele să se găsească sau să se regăsească și conceptul acestei pagini ne permite să reușim acest lucru. Sper că pe viitor o să reușim mai mult și o să ne extindem pe un teritoriu mai mare.

Ne vom strădui să ne alocăm timp pentru a organiza mai multe evenimente împreună și vom continua să investim în dezvoltarea paginii”, mai adaugă Wally, unul din cei mai noi admini recrutați.

 

Ce-au găsit tinerii pe pagina de Facebook: „Caut o persoană”

Au fost căutați prieteni/colegi din copilărie. Unii din ei au fost găsiți, pe pagina CoP se căutau moldoveni de pretutindeni: Marea Britanie, Franța, Spania, Italia, România etc.

Acum însă pagina a devenit mai mult locală, adică pentru tinerii din Chișinău.

Dacă vrei să ieși la o plimbare/ Cauți pe cineva pentru a ieși la o cafea/Cauți pe cineva pentru discuții /prietenie/relații atunci pagina Caut o persoană te va ajuta să găsești.

„Un caz amuzant ar fi acela când un băiat se despărțise de prietena lui și a scris pe această pagină. Apoi ne scrie nouă că fosta a dat like la postare lui, eu fac screenshot, îl public în comentariu și el ne scrie că și la screenshot tot a dat like. Multe cazuri hazlii au fost, alții chiar intrau pe această pagină ca să se amuze”, povestește Steve.

 

În afară de tinerii de 16-22 de ani care caută persoane pentru plimbări/întâlniri, au scris și persoane cu vârsta peste 25 de ani, atât bărbați cât și domnișoare, care căutau o relație serioasă. Cei mai activi pe pagină sunt băieții, fetele sunt un pic mai rezervate și nu se aruncă la orice postare.

„Avem multe cazuri cu happy ending de care ne putem bucura, chiar din propria experiență am găsit o cunoscută mai veche. Noi încurajăm lumea să facă cunoștință în realitate, însă celor mai rușinoși le oferim posibilitatea să scrie pe această pagină”, conchide administratorul paginii.

Pentru a se asigura că utilizatorii paginii nu întrec limitele, administratorii au creat un regulament pe care îl aduc la cunoștință fiecărei persoane care încearcă să caute pe cineva. Regulamentul îl vedeți aici.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine