(foto) Povestea Xeniei Chitoroagă – mica rebelă cu voce de înger care a ajuns în Finala X Factor România

DSC_8646-e1456275411600-1140×598

Mulți interpreți cântă, puțini însă transmit emoții. Încă de la prima sa ieșire în scena concursului X Factor, Xenia Chitoroagă a cucerit publicul prin inocență, chip angelic și un mare talent. Au urmat mii de aplauze, fani, ascensiune profesională, iar mai apoi o eliminare din concurs și neîntârziat, o reîntoarcere glorioasă. Drumul concursului pentru tânăra adolescentă a fost unul pe cât de interesant, pe atât de greu. Toate provocările însă au dus-o la sfârșitul anului 2015 tocmai pe locul doi în Finala Show-ului românesc. Într-un interviu acordat echipei #diez, am descoperit-o pe Xenia cea de după cortină: sinceră, zâmbitoare și cu un mare bagaj de visuri.

S-a născut într-o familie iubitoare de cântec și artă. Mama sa a cântat la pian, iar tata și sora, la chitară. Copilăria sa a fost una interesantă și plină de ghidușii. Totuși, după cum afirmă Xenia, era foarte cuminte în comparație cu etapa actuală. „La grădiniță, în loc să-mi aduc jucăriile, târâiam cu mine un sac cu hainele mele preferate cu care îmi plăcea să dorm. De cântat am început de pe la vreo cinci ani, pe la matinee. Profesoara a observat că am capacități muzicale. Astfel, am mers la concursul Ploița de stele, unde pentru cântat, primeam jucării și ciocolate. Când am mai crescut, am participat la Ploaia de Stele, dar și la multe alte manifestații care erau în liceu și la Chișinău”, ne spune adolescenta.

Cu toate că este o persoană sociabilă și prietenoasă, Xenia povestește că a trecut prin multe obstacole în perioada anilor de școală, iar asta pentru că avea o atitudine prea sensibilă. „Prin clasa a VI-a, am început să fiu dezamăgită de mai multe persoane. Am avut unele conflicte cu colegii, iar într-un timp, ajunsesem să fiu singură. La noi acum adolescenții cred că ei se pot afirma dacă înjosesc alte persoane. Eu fiind mai sentimentală, au fost toți contra mea. Este un citat potrivit pentru această situație: «Urâm persoanele pentru că nu le cunoaștem și nu le vom cunoaște pentru că le urâm».” Chiar dacă era subapreciată de colegi, era lăudată de profesori, aceștia apreciindu-i personalitatea și talentul.

Era o zi de vineri când tatăl i-a propus să meargă la castingul X Factor, care avea loc în acele zile la Chișinău. Tânăra nu a ezitat mult, ziua următoare aducând-o la începutul succesului promițător. Nu credea că o să treacă în următoarea etapă, iar asta pentru că numărul participanților era unul foarte mare, mulți dintre ei având talent și experiență în domeniul muzicii.

Photo Credit: Dinu Bubulici

„Sunt cea mai fericită adolescentă”, afirma Xenia după prima sa evoluție, atunci când mulțimea din sală și juriul au aplaudat-o în picioare. Au urmat prestații care au cucerit o mulțime de oameni, ulterior, adolescenta fiind desemnată favorita publicului. „În perioada concursului, cea mai mare provocare a fost când am cântat cu Cornel Ilie, iar asta pentru că noi am repetat doar de două ori. În general, noi petreceam câte zece ore pe zi repetând, însă nu era suficient. Odată s-a întâmplat că într-o singură zi, trebuia să învățăm câte trei piese. Cel mai mult mi-a plăcut numărul cu Ștefan Bănică, pentru că am interpretat una dintre piesele mele preferate.”

Photo Credit: Dinu Bubulici

Photo Credit: Dinu Bubulici

Firea inocentă, personalitatea și simplitatea au fost punctele forte cu care Xenia și-a impresionat cele 12 mii de fani care au votat-o în finala X Factor. Chiar dacă au trecut două luni de la sfârșitul concursului, oamenii încă o recunosc pe stradă, iar internauții o invadează cu mesaje. „În România, când mergeam pe stradă sau prin magazine, oamenii mă opreau, făceam poze, cereau autografe. În Moldova, lumea probabil mă recunoaște, însă nu se manifestă. Au fost și aici momente când am primit complimente, însă nu foarte des.”

Întrebată despre timpul petrecut împreună cu ceilalți participanți și colegi, dincolo de camerele de filmat, „micuța”, așa cum îi spuneau ceilalți concurenți, ne-a spus că se înțelegeau bine, dar nu prea făceau „prostioare”. „Atât participanții, cât și membrii juriului erau la fel ca și în fața camerelor. Unicul lucru pe care l-am remarcat a fost că mentorul meu, Ștefan, în fața camerelor îmi spunea doar părțile pozitive, iar după, îmi zicea unde am greșit și cum ar fi fost corect. Cu restul colegilor ne înțelegeam bine: am gătit împreună, spuneam glume, râdeam, am împodobit bradul.”

Photo Credit: Dinu Bubulici

Photo Credit: Dinu Bubulici

În urma concursului, interpretei i s-au propus numeroase interviuri. Cu toate că nu este o mare fană a vieții publice, a machiajelor și ținutelor pompoase, Xenia nu a refuzat niciunul, iar asta pentru că „…nu mă consider vedetă, vreau să rămân aceeași care am fost până la participare”. I-a plăcut experiența X Factor, însă nu-și mai dorește să participe la show-uri televizate. Acum colaborează cu Marcel Roșca, unul dintre membrii trupei Bravissimo, care, actualmente,  îi compune Xeniei o piesă. Versurile acesteia vor fi inspirate de pe blogul adolescentei. „L-am rugat pe Marcel să-mi scrie o piesă care să mă reprezinte, o piesă pe care să nu-mi fie rușine să o cânt, ceva diferit, ceva care să-mi placă.”

Photo Credit: Dinu Bubulici

În fond, așa am descoperit-o pe Xenia Chitoroagă. Am aflat că este „fana” plimbărilor sub cerul înstelat și a orelor de limba română. Are cinci prieteni adevărați, dintre care, doi sunt părinții, iar unul ea însăși. Își dorește să călătorească, să trăiască într-o mașină și să zboare în Cosmos. Nu-i place popularitatea, iar singurul ei sport este „alergatul de dimineață, atunci când întârzii la ore”. Idolul ei este Hayley Williams, dar îi place și Adele, Beyonce, Delia, Vali Boghean, Nicoleta Nucă și trupele Alternosfera, Viţa de Vie, Travka. După absolvirea liceului, își dorește să se înscrie la Psihologie sau să plece în America, pentru că „acolo voi putea să cânt ceea ce-mi place”.

Sinceră, inocentă și cu un mare bagaj de visuri – Xenia Chitoroagă.

Photo Credit: Dinu Bubulici

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine