(video) Doi tineri furau anvelope și le vindeau pe rețelele de socializare

3
Foto:Photo Credit: igp.gov.md

Doi tineri de 21 de ani, originari din Călărași și Chișinău, sunt cercetați penal după ce au furat roțile unei mașini. Aceștia au furat patru anvelope și jante de aluminiu, ustensile necesare pentru montarea/demontarea roților.

În noaptea de 21 februarie, angajații Inspectoratului Național de Patrulare în comun cu cei de la Serviciul accidente rutiere Orhei au oprit, în trafic, un automobil de model „BMW”, care avea deteriorată partea din față.

La solicitarea polițiștilor de a prezenta actele, șoferul a manifestat un comportament neadecvat, fapt ce i-a determinat pe polițiști să verifice automobilul. Astfel, pe bancheta din spate și în portbagajul mașinii, polițiștii au depistat patru anvelope și jante de aluminiu, ustensile necesare pentru montarea/demontarea roților.

 

Photo Credit: igp.gov.md
Photo Credit: igp.gov.md

Întrebați despre  proveniența bunurilor, tinerii au declarat, că le-au sustras de la un Renault, parcat în fața unui bloc locativ din orașul Orhei. Dacă suspecții vindeau cele furate, aveau un venit de circa 40.000 de lei.

Mai mult decât atât, în cadrul audierilor, tinerii au declarat că au mai comis alte furturi similare (Râșcani, Chișinău, Sângera, Ialoveni, Strășeni) și o tentativă la Tohatin. Ulterior, roțile erau vândute prin intermediul rețelelor de socializare.

 

Photo Credit. igp.gov.md
Photo Credit. igp.gov.md

În acest caz, organul de urmărire penală a inițiat o cauză penală. Dacă vor fi găsiți vinovați, tinerii riscă amendă de la 6.000 la 40.000 de lei sau  muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de la doi la șapte ani.

În scopul prevenirii și contracarării furturilor de și din automobile, Poliția  îndeamnă şoferii să-și doteze mașina cu un sistem de alarmă, să parcheze automobilul pe timpul nopții numai în locurile iluminate și vizibile şi să nu lase în locuri vizibile obiecte care ar capta atenţia hoţilor.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine