Voluntarii de la ARTICO au participat la un proces de simulare a zilei alegerilor la CEC

artico5
Foto:PC: ARTICO

Voluntarii de la ARTICO au mers într-o vizită de studiu la Comisia Electorală Centrală și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral. Acolo ei au primit informații, dar și au avut posibilitatea să participe la un joc de simulare a zilei alegerilor.

În cadrul acestei vizite, voluntarii au aflat mai multe despre exercitarea dreptului electoral, prevederile legale ce ţin de acest domeniu, condiţiile şi procedurile concrete de organizare a alegerilor şi votare în Republica Moldova, principiile organizării unor alegeri corecte.

Tinerii au avut posibilitatea nu numai să se informeze, dar şi să participe activ la un joc de simulare a zilei alegerilor. Participanţii au interpretat roluri de alegători, observatori şi funcționari ai organelor electorale, îndeplinind fiecare anumite obligaţii. Astfel, au fost improvizate secții de votare și au fost demonstrate etapele procesului de votare, majoritatea participanților votând pentru prima dată.

Tinerii au fost foarte activi, curioși și deschiși pentru o nouă experiență, cea de a vota, dar și de interpretare a rolului pe care ar putea să-l joace și în realitate, cel de alegător și funcționar electoral.

Scopul acestei vizite a fost formarea atitudinii civice şi conştientizarea necesităţii participării la procesul electoral a tinerilor, precum şi cunoaşterea drepturilor şi obligaţiilor lor electorale.

 

PC: ARTICO
PC: ARTICO
PC: ARTICO
PC: ARTICO
PC: ARTICO
PC: ARTICO
PC: ARTICO
PC: ARTICO
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine