16 evenimente pentru toate gusturile la care puteți merge joi, 18 februarie

couple111
Foto:PC: watchusplaygames.com

Nu ştii ce să faci azi? #diez îţi propune 16 evenimente pentru orice gust care au loc în Chișinău astăzi, 18 februarie.

#1. Expoziția „Da Vinci – Invenții” la Muzeul Național de Istorie din Chișinău

 

Expo Da Vinci

Expoziția „Da Vinci – Invenții” reunește circa 50 de modele de maşinării, proiectate acum 500 de ani de cea mai importantă figură culturală a Renaşterii, care sunt grupate în următoarele categorii: mașini de război, maşini hidraulice, maşini de zbor, mașini pentru construcții şi maşini pentru manufacturare.

Modelele, unele funcționale, sunt realizate în lemn şi respectă fidel schițele şi proiectele lui Leonardo da Vinci, care nu au fost reproduse în timpul vieții inventatorului. Mai multe detalii citește într-un reportaj #diez realizat în prima zi a expoziției.

#2. Screening & Discussion: Whiplash

 

ARC

Filmul prezintă drama unui student aflat la începutul unei anevoioase experienţe: transformarea în toboşarul principal al celei mai bune orchestre de jazz din Statele Unite ale Americii. Protagonist este Andrew Neiman, interpretat de Miles Teller şi un toboşar de jazz care, la 19 ani, visează să devină star. Filmul a câștigat trei premii Oscar. La ora 16:00, la ARC, detalii în eveniment.

Mai multe evenimente de la ARC vedeți aici: Programul luna februarie

#3. ExpoVin 2016

 

ExpoVin 2016
ExpoVin 2016

În perioada 17-20 februarie 2016, la Palatul Republicii, va avea loc ediţia a XXV-a a Expoziţiei internaţionale specializate „ExpoVin Moldova”.

În cadrul evenimentului vor fi prezenți 28 de producători de vin și 350 de mostre exclusive de vinuri din Moldova și străinătate. Mai multe detalii vedeți aici: ExpoVin 2016 

#4. Memoria aplicată în business

 

UITe

Pentru majoritatea nu există memorie slabă, doar una neantrenată. În cadrul trainingului veți afla cum să dezvoltați memoria vizuală, de nume, de numere, capacitățile de observare și cum funcționează memoria. Inspirat de Madelyn Burley-Allen

Locația: ULIM, aula 102, blocul IV, la ora 18:00. Trainer: Andrei Curăraru. Organizator: Uniunea Internaţională a Tineretului (UITe). Intrarea este liberă, detalii pe Facebook.  

#5. Wine Friendly Master Class la Grill do Brasil

 

Pe 18 februarie 2016, la ora 20.00, te invităm la Master Class-ul Wine Friendly, care va avea loc în incinta restaurantului Grill do Brasil. Degustarea va fi moderată în limba rusă de speaker-ul Alexandru Zorin și blogger-ul Victor Chironda. INTRARE 199 MDL! REZERVĂ ACUM: 78701700.

Întreg programul pentru prima săptămână a Wine Friendly Restaurants 2016 îl vedeți aici. 

#6. Meciul din Europa League: Augsburg V Liverpool FC

 

Europa League

Fanii echipei Liverpool sunt invitați joi, la ora 21:45, la PUB 44, pentru a vedea prima manșă din 1/32 UEFA Europa League

#7. Filmul CUM SĂ FII SINGUR ŞI FERICIT

La Patria Loteanu la orele 16:40 / 18:50 / 21:00, mai multe vedeți pe pagina oficială PATRIA

#8. Polska. Architecture – expoziția

 

Polska

Expoziția poate fi văzută la Universitatea Tehnică din Chișinău, Blocul de Studii al Facultăţii Urbanism şi Arhitectură, bd. Dacia 39, în sala de expozitii (208).

Expoziția prezintă 20 de clădiri noi sau recent revitalizate ilustrate de cei mai buni fotografi polonezi de arhitectură. Văzute prin ochii lor, obiectele dezvăluie forma lor unică și modul complex în care au fost concepute. Expoziția cuprinde și schițe, desene și fotoreportaje care prezintă construcțiile în contextul unor evenimente istorice importante pentru Polonia, amintind totodată activitățile desfășurate de personalitățile cărora le-au fost dedicate. Mai multe detalii în eveniment.

#9. VASILE MOVILEANU Lansarea Albumului de Artă și Expoziția în Memoriam

 

Vasile Movileanu

Pe data de 18 Februarie 2016, la ora: 15.00, va avea loc vernisarea expoziției in memoriam a pictorului și graficianului Vasile Movileanu cît și Lansarea Albumului de Artă consacrat Artistului .

Evenimentul va avea loc în sala mare a Centrului Expozițional “Constantin Brâncuși” bd. Ștefan cel Mare, 3.

Picturile virtuosului basarabean, Vasile Movileanu înfățișează, cu precădere, peisaje, compoziții tematice, natură statică, cât și portrete, nuduri, grafică de carte și de șevalet, detalii pe Facebook.

#10. WORKSHOP cu Andreea Raicu: “Cum să faci primul pas spre schimbare?”

 

Andreea Raicu

Tema WORKSHOP-ului cu Andreea Raicu: “Cum să faci primul pas spre schimbare?” & prezentarea colecției de haine by A.R, mai multe detalii pe #diez

Detalii eveniment:
Dată: 18 Februarie 2015
Oră: 18:30-21:00
Locație: Radisson Blu Leogrand Hotel Chișinău (str. Mitropolit Varlaam 77)

#11. iOS NextGen

 

iOS

A noua ediție de Connec.IT meetup, la ora 18:30, la Budweiser Pub, detalii pe Facebook

#12. ART&WINE. Pictură și degustări

 

ART&WINE

Art-Degustările Tucano reprezintă adevărate masterclass-uri creative, care combină perfect degustările de vin și arta.  În fiecare joi, vom desfășura Art-Degustări împreună cu artistul plastic autohton Ivanushka Tzepesh. La ora 19:00. Detalii în eveniment.

#13. Chișinău Ruby Meetup #1

 

Ruby Meetup

Ai o aplicație mobilă care consumă un Rails API? Vrei s-o testezi fără ca să trimiți emailuri tuturor utilizatorilor? Constantin ne zice cum.

Costul: 50 MDL, la Generator Hub, la ora 19:00, detalii pe Facebook. 

#14. Chisinau Toastmasters Meeting

 

Toastmasters

O întâlnirea a grupului Toastmasters în engleză, la ora 18:30, la Hasdeu, detalii în eveniment.

#15. Game Night la T5

 

T5

Game Night, Good music by Party Killer, Table games, Ping-pong, Kicker table, Hot drinks la ora 19:00, la T5, intrarea liberă, detalii pe Facebook. 

#16. Joy Party!

 

Joy Party

Joy e o zi în care vrei nu vrei, da vrei să ieși. Ne-am gândit să îți propunem să ieși la Kira’s, la 21:00. De ce? Da pentru că va fi muzică bună, distracție pe măsură și intrarea liberă. Detalii în eveniment.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine