(foto) Deținuții minori dintr-un penitenciar sunt instruți să pregătească pizza italiană

PEN1
Foto:PC: penitenciar.gov.md

Deținuții minori din custodia Penitenciarului de la Goian beneficiază de un curs de prelungire a cursurilor de bucătar „Prepararea pizzei”. Cursurile sunt disponibile minorilor începând cu data de 9 februarie.

Potrivit serviciului de presă al penitenciarului, cursul de instruire de preparare a pizzei italiene reprezintă o continuare a celui de instruire profesională la meseria de „Bucătar-categoria III”.

În cadrul orelor de instruire, ghidate de maestrul bucătar Carmelo Argese, deţinuţii minori vor învăţa tehnici de preparare a pizzei cu ingrediente italiene, precum modul de preparare al aluatului, pregătirea topping-urilor, modul de ornare, temperatura şi durata coacerii.

La finele cursului, minorii vor obţine Certificate de Calificare în Prepararea Pizzei, care le va oferi o şansă de reintegrare în societate şi de angajare în câmpul muncii după eliberare.

Menţionăm că, cursul de formare profesională „Prepararea pizzei” se desfăşoară în cadrul proiectului „De noi depinde viitorul nostru”, implementat de „Fundaţia Regina Pacis” cu suportul Asociaţiei RENOVABIS, Germania. În prezent, în Penitenciarul nr.10-Goian, 29 de deţinuţi minori îşi ispăşesc pedeapsa penală.

 

PC: penitenciar.gov.md
PC: penitenciar.gov.md
PC: penitenciar.gov.md
PC: penitenciar.gov.md
PC: penitenciar.gov.md
PC: penitenciar.gov.md
PC: penitenciar.gov.md
PC: penitenciar.gov.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine