Fantomele Guyaksas sau de ce ne dispar lucrurile din casă

cintamani1collage
Foto:Clubul vedic de filosofie - Cintamani

De fapt, în mai multe culturi şi în diferite timpuri credinţa oamenilor în existenţa spiritelor morţii era un lucru obişnuit. Strămoşii noştri erau siguri – spiritele morţilor câteodată se întorc în lumea viilor pentru a ne informa despre ceva.

Astăzi, cu ajutorul internetului putem da peste tot felul de explicaţii şi descrieri fantomice. Din păcate, nu toate din ele conţin informaţie într-adevăr utilă. În Garuda-Purana, scriptură vedică veche, autorul Viasadeva ne descrie foarte detaliat aceste fiinţe subtile, locul lor de viaţă, impactul lor asupra vieţii umane, precum şi soarta lor, cauza de ce au nimerit în această situaţie. Se spune că fiinţele subtile nu au corp material, se rătăcesc peste tot, suferă de foame şi sete. Ele nu sunt egale în forţă, cunoştinţe şi nici chiar în valori morale.

Probabil fiecare din noi măcar o dată în viaţă n-a putut găsi un lucru care iată că era aproape de noi, dar a dispărut şi peste câtva timp s-a întors la loc. De multe ori noi suntem siguri că am verificat locurile bine şi absolut sigur n-am pus obiectul aici! Acest tip de fantome se numeşte Guyaksas (Guyakshas). Garuda-Purana ne zice că acestea sunt foştii hoţi, care chiar şi fără corpuri materiale şi-au păstrat calităţile. Din cauza că n-au buzunare, fantomele doar ascund lucrurile în diferite locuri în casă.

 

PC: Cintamani
PC: Cintamani

Mai detaliat despre fiinţele subtile, clasificarea lor, influenţa asupra vieţii noastre şi cel mai important despre sfaturi practice, vom discuta la un nou program al clubului filosofic vedic „Cintamani”.

Locaţia: Universitatea de Stat, bloc 1 (str. Kogălniceanu, colţ cu str. Puşkin) etajul 1, cabinetul 32. Lecţia va fi în limba rusă!
Ora: 17.00-20.00
Data: 13 februarie
Intrare: Liberă (donaţiile sunt binevenite)

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine