Cele mai bune instrumente digitale prezentate la Rockit Digital Summit

rockit12
Foto:Rockit Digital Summit

În aceste clipe are loc ROCKIT SUMMIT. Pe lângă prezentările și ideile interesante, au fost demonstrate și diverse instrumente digitale. Radu Lisița, de la Gramatic, a decis să colecteze toate instrumentele digitale într-un articol.

Mai multe detalii găsiți la Radu Lisița pe blog:

Conținut & Social Media

BuzzSumo – prin intermediul acestui instrument poți găsi conținutul intens distribuit despre un anumit subiect. Poți afla și cine sunt influencerii care distribuie acest conținut și au impact.

Nuzzel – o platformă care îți adună la un loc cel mai bun conținut postat de prietenii tăi în rețelele sociale.

Start A Fire/Sniply – Prin intermediul acestor instrumente poți distribui conținut de pe un site extern, dar pe pagina dată este plasat un widget care face legătura cu site-ul tău. Aici e un exemplu. Astfel poți păstra legătura cu site-ul și produsul tău.

Little Bird – aici pot fi găsiți influencerii online pe categorii.

IFTTT – cu ajutorul acestui instrument îți automatizezi activitatea online. Exemplu – dacă îți schimbi poza de profil pe Facebook, poți seta să se modifice automat în toate rețelele sociale. Un alt exemplu – poți seta ca pozele încărcate pe Facebook să se posteze automat și pe Twitter. Lucrează cu 270 de site-uri și aplicații. Un adevărat tezaur.

Data & Marketing

 

Rockit Digital Summit
Rockit Digital Summit

Google Market Finder & Google Consumer Surveys & Consumer Barometer – instrumente de la Google care conțin date despre activitatea utilizatorilor.

Google Trends  – poți vedea top căutări pe Google într-o anumită regiune. De exemplu termenul выживший a fost în top căutări în ultima lună în Moldova.

Google Tag Manager – cel mai bun instrument de Tag Management.

MiniCRM – există o multitudine de CRM-uri (Client Relationship Manager). Cineva spunea că 42% dintre toate sunt inutile, pentru că sunt greu de folosit. Adevărat. Să vedem ce prezintă MiniCRM, cu prima ocazie îl testez. Un alt CRM prezentat a fost Nimble.

Jurnalism

 

Rockit Digital Summit
Rockit Digital Summit

Facebook Signal – o platformă oferită de Facebook jurnaliștilor. Nu am reușit să o explorez, dar are mai multe funcții interesante. Ca să o poți utiliza, trebuie să trimiți o cerere.

Twitter Advanced Search – bună opțiune, dar nefuncțională pentru Moldova.

Yomapic & Ground Signal – vezi care sunt fotografiile/postările din Social Media în apropiere de locația ta. Util pentru jurnaliști în legătură cu protestele care urmează.

Banjo – o aplicație care te ține la curent cu Breaking News din toată lumea.

Altele

Conspire – analizează profilul unui utilizator după e-mail și activitatea online.

Ghostery.com – o extensie care îți analizează navigarea online și are grijă de confidențialitatea ta.

Leading – un instrument care organizează ședințele.

VoilaNobert – găsește adresa de e-mail a oricui.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine