Facebook-ul împlinește 12 ani: Rețeaua a pregătit un cadou utilizatorilor săi

(DPA) FACEBOOK
Foto:PC: alux.com

„Facebook”, cea mai mare rețea de socializare din lume, își sărbătorește astăzi, 4 februarie, ziua de naștere. Proiectul lui Mark Zuckerberg a fost gândit într-o cameră de cămin și a devenit timp de 12 ani una dintre cele mai mari invenții ale internetului.

Pe 4 februarie 2004 rețeaua avea chiar și un alt nume, pe atunci ea era „The Facebook”.

Site-ul a fost de la început gândit ca un joc, în care membrilor le erau prezentate câte două fotografii cu studente și aceștia erau puși să aleagă cine arată mai bine. Puțină lume știe însă că Zuckerberg a spart baza de date a universității Harvard, pentru a face rost de pozele studenților.

 

PC: a1.a4w.ro
PC: a1.a4w.ro

Câteva luni mai târziu, avea să prindă viață proiectul cunoscut acum sub numele „Facebook”. Incidentul legat de primul site a fost cel care l-a inspirat și i-a dat ideea de a crea un website universal prin care studenții să se poată contacta reciproc. După ce a terminat de scris codul, Mark le-a povestit câtorva prieteni și l-a promovat pe o listă de mailing de 300 de persoane. În 24 de ore, avea deja aproape 1.500 de membri înregistrați.

În 2004, proaspăta companie a primit o finanțare de 500.000 de dolari de la Peter Thiel, iar antreprenorul Sean Parker a devenit președintele companiei. Facebook și-a mutat operațiunile în Palo Alto, California și și-a schimbat numele, după ce a cumpărat domeniul facebook.com pentru 200.000 de dolari. În septembrie 2006, înscrierea în Facebook a devenit publică pentru toți cei care au vârsta de peste 13 ani.

Astăzi rețeaua le-a pregătit utilizatorilor un cadou, un clip personalizat cu cele mai importante momente de când și-au făcut cont.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine