Eugen Doga a fost internat într-un spital din Moscova

Eugen Doga
Foto:PC: revistatango.ro

Artistul Eugen Doga, în vârstă de 79 de ani, a fost internat la un spital din Moscova. Marele compozitor s-a adresat la Institutul de Cardiologie „A.L. Miasnikov” din Moscova pentru ajutor.

Compozitorul moldovean a ajuns pe mâna medicilor de la Moscova din cauza unor complicații ale arterelor coronare. Medicii au ascultat supărările artistului și l-au internat pentru a-i face un control general. După acesta, specialiștii vor decide care va fi tratamentul celebrului compozitor.

Eugen Doga s-a născut la data de 1 martie 1937 în satul Mocra din Unitatea Administrativ-Teritorială din Stânga Nistrului, Republica Moldova. „Gingașa și tandra mea fiară/Мой ласковый и нежный зверь” celebru vals al artistului a fost numit în 2014 cea de-a IV-a capodoperă muzicală a secolului, tot în acest an valsul a răsunat în timpul deschiderii Jocurilor Olimpice de la Soci. Eugen Doga are distincții de stat precum: „Ordinul Republicii”, „Steaua României”, Medalia de aur „Omul secolului XX” (SUA, 1998). În 2011 a primit certificatul care dovedește că o planetă mică din spațiul solar îi poartă numele.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine