(video) Poliția s-a apucat de verificat taximetriștii. A depistat peste 150 de încălcări

taxi_1_1_0
Foto:Operaţiunea „Taxi" - 153 de încălcări în două săptămâni Photo Credit: IGP

În perioada 11 ianuarie–22 februarie, în cadrul operaţiunii „Taxi”, Inspectoratul Național de Patrulare în comun cu organele de resort verifică activitatea întreprinderilor care prestează servicii de transportare a pasagerilor în regim de taxi.

În primele două săptămâni de la demararea operațiunii, inspectorii de patrulare au identificat peste 153 de încălcări comise de către conducătorii auto ai taximetrelor.

Cele mai grave încălcări s-au depistat la mașinile care nu au respectat condiţiile stabilite de licenţă, amplasarea neautorizată a publicității pe vehicule, utilizarea vehiculelor cu defecţiuni tehnice sau reutilate fără autorizaţia respectivă, transportarea ilegală a călătorilor și desfăşurarea activităţii de întreprinzător fără autorizaţie, licenţă sau certificat.

La 26-28 ianuarie curent, Inspectoratul Național de Investigații, în conlucrare cu Inspectoratului Național de Patrulare și Agenția Națională Transport Auto au întreprins mai multe acțiuni pentru a depista încălcările comise de conducătorii transportului de pasageri în regim taxi. În rezultatul activităților au fost întocmite 35 de procese verbale și ridicate cinci plăcuțe și certificate de înmatriculare.

Potrivit INP, anul trecut, pe teritoriul ţării au fost înregistrate 73 de accidente rutiere comise din vina taximetriștilor, soldate cu șase persoane decedate, iar altele 95 s-au ales cu diverse leziuni corporale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine