(video) Un tânăr a făcut o alertă falsă cu bombă la un restaurant din Chișinău. Iată cum își explică gestul

foto1-700×352
Foto:Poliția Capitalei

La data de 27 ianuarie curent, în jurul orei 01.00, la Serviciul specializat 902 al Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău a parvenit un apel telefonic, fiind înregistrată vocea unui individ necunoscut, care a comunicat că în incinta unui restaurant din sect. Centru, a fost amplasat un obiect explozibil.

La fața locului s-au deplasat toate serviciile specializate ale Poliției, au încercuit zona şi au evacuat toţi angajaţii restaurantului, cât şi persoanele care se aflau la acel moment în incintă, inițiind cercetări speciale ale sediului. În consecință, forțele de ordine n-au depistat niciun dispozitiv cu explozibil sau ceva suspect.

În urma măsurilor speciale întreprinse de către ofițerii de investigații, la 28.01.2016, a fost reținut suspectul. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr în vârstă de 26 de ani, locuitor al Capitalei.

Actualmente este audiat de organul de urmărire penală al IP Centru al Direcției de Poliție a mun. Chişinău, în vederea constatării tuturor circumstanțelor.

Conform legislației în vigoare, individul riscă să fie sancţionat pentru comunicarea mincinoasă cu bună-şiinţă despre actul de terorism, care prevede amendă în mărime de la 4.000 la 10.000 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la doi ani.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine