În curând vom putea vizita 10 țări din Asia ca fiind o singură destinație

filipinas14
Foto:Filipine PC: magelantravel.lv

Miniștrii turismului din cele 10 state asiatice membre ASEAN s-au întâlnit la un forum al turismului unde au discutat mai multe aspecte despre cum pot face din ASEAN o zonă turistică unică pentru ca aceasta să fie mai accesibilă turiștilor din întreaga lume.

La Manila a avut loc săptămâna trecută un forum al turismului care a pus bazele unui nou Plan strategic în domeniul turismului în perioada 2016-2025. Scopul este oferirea serviciilor de calitate la nivel egal în toate țările membre ale acordului ASEAN.

Acordul presupune promovarea ASEAN ca și o singură destinație turistică prin ajustarea acelorași standarde de calitate a serviciilor și a infrastructurii. Mai mult decât atât, planul include și crearea de evenimente comune, tururi interactive direcționate în special spre turiștii asiatici și europeni.

De asemenea, profesioniștii în turism la nivel internațional pot veni în una din țările gazdă pentru a avea un job, fiind susținuți în cadrul noului plan elaborat, întrucât miniștrii vor să crească nivelul de dezvoltare a turismului în această regiune cât mai mult.

De câțiva ani țările asiatice discută și posbilitatea creării unei zone libere de circulație în acest spațiu. În cazul în care aceasta s-ar implementa, turiștii ar avea nevoie de o singură viză pentru intrarea în spațiul ASEAN. Între timp, planul semnat acum se concentrează mai mult pe dezvoltarea întregii reguni ca fiind o unică destinație.

În regim normal, taxele consulare pentru a-ți face o viză pentru una din țările ASEAN încep de la 20 de dolari și pot ajunge până la 80, pentru fiecare viză turiștii având nevoie de un întreg set de documente necesare a fi depuse la ambasadele țărilor care în majoritate se află fie la Kiev, fie la Moscova.

Statele membre ASEAN sunt: Filipine, Singapore, Thailanda, Laos, Malaezia, Brunei, Indonezia, Myanmar, Cambodgia, Vietnam. Țara noastră are regim liber de vize doar cu Malaezia, astfel încât turiștii moldoveni nu au nevoie de vize pentru un termen ce nu depăşeşte o lună. Detalii despre regimul de vize cu fiecare țară membră a acordului, aflați pe viza.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine