(doc) Reacția fraților Chirtoacă la investigația Ziarului de Gardă despre gheretele „Coffe Time”

zdg
Foto:PC: zdg.md

După investigația făcută de Ziarul de Gardă în care se susține că firma care a deschis tonetele „Coffe time” din Capitală se numește „Edera Trio” SRL, cu adresa juridică într-un apartament înregistrat pe numele Emi­liei Crudu, soacra lui Lucian Chirtoacă, fra­tele primarului Dorin Chirtoacă, dar și însuși edilul de Chișinău au venit cu o replică.

Dorin și Lucian Chirtoacă au preferat să dea replica altor media decât publicației care a făcut investigația. Astfel, în cadrul unui interviu acordat portalului realitatea.md, edilul a declarat că familia lui are o acti­vi­tate în dome­niul ape­lor mine­rale din anul 1993, adică de peste 23 de ani, firma Anda. El a mai spus că familia sa niciodată nu a ascuns acest lucru. Primarul a spus că a primit un mesaj de la Ziarul de Gardă, dar nu a reușit să răspundă, fiind ocupat cu alte treburi.

Cu referire la celelalte firme menționate în investigație, Dorin Chirtoacă a declarat pentru Realitatea.md: „Sunt acti­vi­tăți pri­vate pe care, în mod nor­mal, ori­cine le poate des­fă­șura, impor­tant e ca ele să fie în limita legii și nu în mod abu­ziv cu impli­cări de ches­tiuni cu sta­tul, cu Pri­mă­ria ș.a.m.d. Noi încer­căm să res­pec­tăm niște reguli și nu vrem să ne aba­tem de la ele. Alte lucruri nu am de adă­u­gat. Cu pri­vire la adre­sele juridice, noi o să veri­fi­căm des­pre ce adresă juri­dică este vorba și unde, dar în mod cert fami­lia noas­tră nu are ase­me­nea acti­vi­tăți în dome­ni­ile res­pec­tive”.

Și Lucian Chirtoacă a venit cu o replică față de investigație. Acesta a declarat pentru Pro TV că cele publicate sun insinuări care apar în fiecare zi. Acesta spune că aceste societăți îi sunt necunoscute. Făcând referință la afacerea pe care o desfășoară, acesta spune: „Ce ține de afacerea pe care o desfășor știe toată lumea, este o afacere de familie din anul 1993. Ține de comercializarea apelor minerale. Referitor la adresa despre care se spune că ar fi a uneia dintre societăți la care se pretinde că aș avea vreo legătură, culmea, chiar am verificat și este o adresă absolut necunoscută. Soacra mea locuiește cu totul la o altă adresă. De asta am fost mirat de faptul ca să văd în dimineața zilei de astăzi niște insinuări și zvonuri care mi se par foarte stranii. Nu este adevarat, absolut nu”.

Totodată, Ziarul de Gardă a publicat niște documente după aceste declarații, care contrazic ceea ce a spus Lucian Chirtoacă. Publicația face referire la niște documente de la  Camera Înre­gis­tră­rii de Stat, dar şi de la Cadas­tru, care îl con­tra­zic. Firma „Edera Trio” SRL avea, mier­curi, 27 ianu­a­rie 2016, sediul în apar­ta­men­tul soa­crei sale, Emi­lia Crudu.

 

media_145399661966182100

media_145399662096510200

media_145399661874411600

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine