Vino la Marea Finală a Science SLAM Moldova și alege cercetătorul anului

Science SLAM Moldova, Marea Finală
Foto:PC: Science SLAM Moldova

Mâine la Chișinău va avea loc Marea Finală Science SLAM Moldova. Patru cercetători sunt îndemnați să își prezinte propriile proiecte în 10 minute, într-o manieră simplă şi creativă.

Iulia Iațco, Dorian Furtună, Alexander Iscenco și Alexandru Ghețan sunt cei patru cercetători și inovatori care se luptă pentru titlul de cel mai bun slammer 2016. Evenimentul va avea loc cu începere de la ora 18.00, la cinematograful Odeon. Câștigătorul va fi ales chiar de către vizitatori.

În finală Science SLAM Moldova, participanții vor răspunde la următoarele întrebări: Cum ne va schimba viitorul robotica și printarea 3D? Ce mecanisme de funcționare au microalgele și cianobacteriile? Ce impact au avut bolile contagioase asupra Basarabiei interbelice? De ce moldovenii sunt agresivi?

 

PC: Science SLAM Moldova

Concursul este originar din Germania, unde un grup de cercetători a hotărât să înlocuiască discursurile plictisitoare cu prezentări simple, scurte și distractive despre activitățile științifice pe care le desfășoară zi de zi.

Science SLAM Moldova este organizat de Academia de Științe a Moldovei în parteneriat cu Centrul Proiecte Internaţionale, Reţeaua Punctelor Naţionale de Contact, Euraxess şi DAS Solutions.

Găsiți detalii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine