Elevii moldoveni au ocupat locul 1 la o competiție globală unde au participat peste 2.000 de echipe

Echipa-Moldavă-Eco-Blinds
Foto:Echipa Moldavă „Eco Blinds” Photo Credit : Captură video YouTube/stoicris

Elevii moldoveni au devenit marii câștigători ai competiției DECA Idea Challenge Global, la secțiunea Gimnaziu. Echipa Eco Blinds, de la liceul Teoreric „Ion Creangă”, din Chișinău a fost printre cei cinci finaliști, alături de echipele din Canada, Elveția, Statele Unite ale Americii și Marea Britanie.

Provocarea a fost de a da o viață nouă unei cutii de carton. Peste 8.400 de elevi au format 2.230 de echipe, care au gândit, filmat, plasat pe Youtube și trimis ideile organizatorilor.

După o competiție puternică, juriul a anunuțat luni, 26 ianuarie, numele câștigătorilor DECA Ideea Challenge ediția 2015.
La secțiunea Gimnaziu:
# Republica Moldova – Eco Blinds, Liceul Teoretic „Ion Creangă”, din Capitală:

Universitate:
# Statele Unite ale Americii – Pallets for the Planet, Arizona State University

DECA Ideea Challenge este un eveniement ce se încadrează în cadrul Săptămânii Globale a Antreprenoriatului. Istoriile câștigătorilor vor fi plasate pe site-ul GEW.co și DecaInc. Premiile bănești vor fi, de asemenea, oferite de DECA, după cum urmează:

#Gimnaziu (6-13 ani) – 500 dolari;
#Liceu (14-18 ani) – 750 dolari;
#Universitate (18 ani în sus) – 750 dolari.

Felicitări echipei Eco Blinds: Alex, Cristian, Victor și Lori Comendant, căștigătorii concursului internațional la care au participat peste 8.400 de copii si 2.300 de echipe.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine