(video) Renato Usatîi față în față cu „cel mai sincer protestatar” de la Publika TV

usatii2
Foto:Photo Credit: Captură foto YouTube/Renato Usatîi

În seara zilei de duminică, Publika TV a dat pe post un material realizat la protestul din centrul Capitalei în care apare un protestatar originar din Basarabeasca, care recunoaște că a fost „plătit” cu 50 de lei pentru a participa la manifestație. Potrivit acestuia, el nu ar fi unica persoană care a luat bani pentru participarea la protestul organizat în Piața Marii Adunări Naționale de Formațiunea Partidul Nostru, Partidul Socialiștilor și Platforma DA. „Alaltăieri tot au strâns oameni, tot le-au plătit câte 50, 100, 150 de lei.”

Mai mult decât atât, în imaginile difuzate de Publika TV, bărbatul spune că organizatorii i-au propus să participe miercuri la o lovitură de stat, dar acesta nu a acceptat. „Ei urmăresc un plan – Maidanul. Au vrut să se intre în Parlament. Mie mi-au propus bani și mi-au spus că trebuie să ne ducem să dăm lovitură de stat, dar eu atunci am sunat la poliție și am spus la băieți că eu nu sunt de acord cu asta și eu n-am venit atunci.”

Vedeți mai jos materialul realizat de Publika TV. Deoarece, de cele mai multe ori, jurnaliștii din trustul GMG sunt huiduiți de către protestatari, materialul a fost făcut fără buretele distinctiv care se alipește la microfon, cel mai probabil pentru a nu atrage atenția asupra echipei.

 

 

Ulterior, într-o discuție tête-à-tête cu Renato Usatîi, protestatul declară că a fost rugat să spună cele de mai sus contra sumei de 100 de dolari, bani pe care urma să-i ridice luni dimineața de la socialistul Piotr Pușcari, care a fost ales în luna octombrie 2015 în funcția de președinte al raionului Basarabeasca.

Citește și „Renato Usatîi și-a cerut scuze de la socialiști pentru că i-a ofensat duminică seara”

Vedeți mai jos discuția dintre cei doi. Atenție, materialul video conține limbaj licențios.

 

 

Vezi aici și reacția lui liderului PSRM – Dodon despre incidentul cu „cel mai sincer protestatar”: „Este o minciună și o provocare bine regizată

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine