Reacția Ministerului Educației în cazul adolescentului care și-a omorât colegul de 13 ani

12400841_962378680515356_265613128903288976_n
Foto:Photo Credit: Ministerul Educației / Facebook

La aproape o săptămână de când a avut loc tragicul incident din raionul Cimișlia în care un adolescent de 16 ani și-a ucis colegul de 13 ani într-o sală de sport care se află lângă școala din localitate în care învățau ambii băieți, Ministerul Educației vine cu o reacție în care susține că regretă incidentul și transmite condoleanțe familiei îndoliate.

Potrivit unui comunicat de presă remis, funcționarii ministerului au efectuat o vizită de studiu în cadrul gimnaziului și al organului de specialitate în domeniul învățământului. „În scopul prevenirii și combaterii actelor care pot pune în pericol viața și sănătatea elevilor și angajaților, Ministerul Educației a recomandat măsuri de prevenire și a solicitat conducătorilor instituțiilor de învâțământ de toate nivelurile să asigure respectarea întocmai a prevederilor actelor normative în vigoare cu referire la subiect și să sporească măsurile de protecție și pază ale încăperilor, terenurilor și locurilor aferente instituției de învățământ”, se arată în mesajul instituției.

Reamintim că acum o săptămână, un băiat de 16 ani și-a ucis colegul de 13 ani. Suspectul spune că totul a fost un accident și că și-ar fi strâns de gât colegul în timpul unui antrenament. Procurorii susțin însă că cei doi s-ar fi certat, iar omorul a fost intenționat. Crima s-a produs duminică, 17 decembrie, iar cadavrul victimei a fost găsit a doua zi. Mai multe detalii despre acest caz puteți citi aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine